Bos en Lommerschool flink in de lift

Vu_vooruit_bos_en_lommerschool_005

Het was een drukte van jewelste op de Bos en Lommerschool in de Amsterdamse Kolenkitbuurt. Ook al is het de laatste dag voor de krokusvakantie > op deze vrijdagmiddag is er nog volop actie binnen deze basisschool in deze Vogelaarwijk. Maar liefst drie Huiswerkbegeleidingsklassen zijn operationeel. Twee klassen voor leerlingen die worden begeleid door VU-studenten van VoorUit en xc3xa9xc3xa9n klas met leerlingen die echt meer aandacht nodig hebben  en worden begeleid door een professionele leerkracht. Vooral het VU-project wordt vandaag in de schijnwerpers gezet door de komst van wethouder Freek Ossel en stadsdeelwethouder Fouad Sidali uit Bos en Lommer.

Schooldirecteur Trudy van den Berg van de Bos en Lommerschool heet een ieder welkom. De school komt goed uit de verf bij de laatste metingen door de onderwijsinspectie. Alle stoplichten staan inmiddels op groen door de grote inzet van het team van de Bos en Lommerschool. Een fantastische prestatie binnen het veld van allerlei kritische mediablikken. En ook het instument huiswerkbegeleiding is nu ingezet om de randvoorwaarden voor de kinderen qua leren nog meer te verbeteren.

De wethouders bezochten de huiswerkbegeleiding en spraken daarna met leerlingen, studenten van het VU project VoorUit  en ouders. Zeker een heel geslaagd werkbezoek van de PvdA-wethouders zij laten zien dat woorden ook omgezet worden in daden in Amsterdam.

De leerlingen die deelnemen aan de huiswerkbegeleiding kregen na afloop van het werkbezoek allemaal een schoolagenda cadeau zodat ze vanaf nu ook hiermee leren omgaan door oa hun huiswerk goed er in op te nemen.

Edward Neering

Vu_vooruit_bos_en_lommerschool_007 

Schooldirecteur Trudy van den Berg bedankt de wethouder voor het werkbezoek.

Vu_vooruit_bos_en_lommerschool_002

De agenda’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.