PvdA: Rug recht gehouden, val kabinet onafwendbaar!

Joop_den_uyllezing_030 Op zich komt de val van het kabinet Nederland uitstekend uit. Ondanks alle krokodillentranen wil ik graag even het volgende kort uiteenzetten.

<> Goed dat PvdA zijn rug recht heeft gehouden > In 2010 weg uit Afghanistan.

<> Schandalig dat de NAVO geen scenario heeft om voor Nederland een opvolger heeft in Uruzgan> heeft verzuimd een estafettestrategie te regelen binnen "het team NAVO". Nederland treft geen blaam.

<> Tot zover Afghanistan.

<> De val is eigenlijk prima getimed. Immers er moet 35 miljard worden bezuinigd en een  nieuw te vormen kabinet moet dus direct met de billen bloot. Er moeten keuzes worden gemaakt en datzelfde kabinet moet dus ook de besluiten uitvoeren  en dus verantwoordelijkheid nemen hetgeen dit kabinet, inmiddels opgestapt, niet kon omdat haar termijn afgelopen zou zijn in 2011. Eventuele besluiten over bezuinigingen over de 35 miljard bezuinigingen zouden dus papieren tijgers geweest zijn omdat er dan volgend jaar weer een nieuw kabinet zou zijn gekomen met een nieuw regeeraccoord en dus nieuwe onderhandingen. Dus alleen al om dit simpele feit is het goed dat er nu een nieuw kabinet gaat komen dat voor meerdere jaren pijnlijke keuzes moet uitvoeren.

Edward Neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.