Stamboom familie Neering

Begin 18e eeuw werden Hermanus (Manus) Neering en Marijtje Karhof geboren in resp Wormer en Katwoude. Manus Neering was boerenknecht. Manus en Marijtje trouwden met elkaar. Uit dit huwelijk  is in  1855  Cornelis Neering te Edam geboren. Cornelis Neering was veehouder en ging in Katwoude wonen. In 1879 trouwde Cornelis Neering (de overgrootvader van de Neeringen op de foto) met Hillegonda Boerlage (Gonda Boerlage). Zij kregen in Katwoude (ook wel Karhof)  9 kinderen* waaronder onze opa Theodorus Neering (Dirk Neering) geboren op 8 juni 1882. Theodurus (Dirk dus) Neering trouwde met Petronella van Dijk (Nel). Uit dit huwelijk Dirk en Nel Neering werden twee kinderen geboren. Anton Neering en Cornelis (Cor) Anthonius Hermanus Neering.

Anton Neering vestigde zich in Amstelveen en trouwde met Christina Lammers (Tante Stien). Zij kregen 2 kinderen Cees en Wil. Cees trouwde met Emmy en kregen drie zoons, waaronder Rob en Thijs Neering. Wil trouwde met Kitty en zij hebben Patrick Neering als zoon.

Cor Neering trouwde met Maria van Damme in de jaren dertig en zij kregen samen vier kinderen. Kees Neering, Theo Neering, Nel Neering (vd A), Jopie Neering (Breedijk). Helaas overleed Maria van Damme op  25 juni 1940 aan de gevolgen van tbc. In 1943 hertrouwde Cor Neering met Dirkje (Dora) Prins. Zij kregen samen 10 kinderen waarvan er één (Els) dood werd geboren. Ton Neering, Rob Neering, Carla Neering (van Scheppingen), Ruud Neering, Elma Neering (Fagel), André Neering, Frans Neering, Paul Neering en Edward Neering werden geboren van 1944 tot en met 1958. (Zij staan allen op de foto op Kees Neering na)

De “Neeringlijn”doortrekkend. Charl Neering, Marianne Neering en Christa Neering zijn kinderen van Theo Neering (overleden in augustus 2007). Marcel, Robin en Jolanda Neering zijn kinderen van Kees Neering. Joyce Neering en Marco Neering zijn kinderen van Ton Neering. Simone Neering en Frank Neering zijn de kinderen van Rob Neering. Vanessa Neering en Arjan Neering zijn kinderen van Ruud Neering. Jos Neering en Lotte Neering zijn kinderen van André Neering, Roy Neering en Jordy Neering zijn kinderen van Frans Neering (is overleden in februari 2008). Lucas Neering en Saar Neering zijn kinderen van Paul Neering en Abel  is mijn zoon. Ik heb ook nog een dochter Eva maar die draagt de naam van haar moeder, Eva Groenewegen.

De kleinkinderen van de Neeringen die deze naam dragen, sommigen hebben ook al weer kinderen die Neering heten maar die heb ik nog 123 niet paraat.

Cornelis Neering de vader van opa Neering, onze overgrootvader dus, geboren in 1855, kreeg samen met Gonda Boerlage in totaal dus negen kinderen. De oudste was Hermanus Neering (ook Manus genoemd) uit 1880, Theodurus Neering uit 1882 (onze opa dus), Maria (Marie) Neering (gehuwd met ome Broos) Een Gehrardus Neering die nog geen één jaar  is geworden en overleed in mei 1887. In dat zelfde jaar werd in augustus Gerhardus Bonaventura (oom Gerard tandarts uit Zwanenburg) geboren. In 1890 werd Geertruida Neering geboren echter zij overleed na een paar maanden.  Daarna werd Franciscus Neering geboren in 1891 maar dit kind overleed ook, een paar weken na zijn geboorte. In 1892 werd een nieuwe Geertruida Neering geboren (Tante Truus) en tenslotte werd in in 1894 Ava Maria Neering geboren (tante Aaf).

Manus, Dirk en Gerard Neering kregen kinderen in de Neeringlijn. Marie Neering bleef kinderloos met ome Broos. Truus Neering trouwde met Cor van Schaagen en kreeg dus kinderen onder de naam “van Schaagen” en tenslotte tante Aaf Neering trouwde met Hendrik Hempelman en kreeg dus kinderen onder de naam Hempelman.

Over de Neeringen van Hermanus (Alinda, Theodurus, Marian Gonda, Bep, Ans, Herman, Arnoldus en Cornelia), en van ome Gerard uit Zwanenburg (Rene,Eddy,Ben, Paula en Frans) een andere keer meer.

Edward Neering

 

 

7 gedachten over “Stamboom familie Neering”

  1. Wellicht zal het leuk zijn om een officiele/originele en stijlvolle stamboom te laten opmaken, met alle verzamelde data voor de hele familie, die tot nu toe is verzameld. Met het schild van de neering familie. (Op de Neeringenfeest hadden we daar toen een geimproviseerde versie).

  2. Ha Arjan,

    Je begrijpt, dit is een zeer beknopte weergave van onze Neering tak. De Neeringtak gaat (met gaten) terug naar de 15e eeuw. Ik besteed momenteel aandacht aan de 19e en 20e eeuw zodat je de linken van de Neeringen op faceboek (376 Neeringen) kunt leggen zeker waar het om Nederland gaat. Frans Neering uit Bolsward, zoon van oud oom Gerard Neering (broer dus van de opa van jouw vader en van mij) heeft alles bijgehouden. Wie weet komt er nog eens een versie van wat jij voor ogen hebt. Hoe dan ook het kan wel want de data zijn er! hgr Edward

  3. Edward, ik stuitte bij toeval op jouw weblog. Leuk dat ik na heel veel jaren voor het eerst zie dat Nel vd A familie van je is (ik dacht een tante) en nu zie ik dat ze een halfzus van je is. Ik was kind aan huis bij Rijkes en Slaman en via die link (en Pancratius) ken ik ook de vd A’s. En natuurlijk Rob Sonder die jarenlang het doel verdedigde van ons vriendenteam. Doe ze de groeten.
    Nieuwe formaat: mmmm, het oude was overzichtelijker.
    Schrijf vooral door, leuk om te lezen!
    Harry van Rijn (Akerdijk), broer van Peter

  4. Hallo Edward.
    Mijn naam is Paul Hempelman.
    Ik ben een kleinzoon van Hendrik Hempelman.
    Mijn vader Cornelis Hempelman is voor zijn dood 30 jaar geleden bezig geweest met onze stamboom.
    Dit ben ik nu aan het voortzetten. Er is nog wel wat onduidelijkheid rond Hendrik Hempelman zijn ouders.
    Misschien wel aardig om te vertellen; Gerard Neering (hij kwam indertijd nog wel eens bij ons op bezoek) vertelde mij eens dat hij de tandarts was, genoemd in het boek “De Avonden” van Gerard Reve.
    Als je enig informatie hebt over Hendrik Hempelman (hij was geadopteerd) en/of zijn ouders zou ik dat graag horen.
    met vriendelijke groet,
    Paul Hempelman
    paul@hempelman.com

  5. Was een prachtige loop van ochtend!! Hoop dat het goed gaat met de enkel! Vervelende blessure; Ed en ik kunnen er vanuit een volleybalverleden over meepraten. Hou een paar dagen de voet veel omhoog.
    Leuk verslag op het weblog; had wel iets over het Slamancomplex verwacht en de onverslaanbaarheid in koppelwedstrijden. Als het complot al vooropgezet was heeft het Ed en ondergetekende in de kaart gespeeld. Uit jaren samen volleyballen weet ik dat Ed op zijn sterkst is als de mental game gespeeld wordt. Al snelden voelden wij ons in een zetel; we hoefden alleen nog maar die eenvoudige herkenbare diemenshirts te volgen en in het kielzog te eindigen. Toen we van een afstandje zagen dat wij bij elke daling inliepen en dat Paul en Kees regelmatig het onderling contact verloren steeg het moreel rap en daar waar we ons vooraf kansloos achten, wisten we dat de overwinning nabij was.
    De eerste zondag van juni (5??) ga ik met een aantal lopers met wie ik in september de Lindingoloop nabij Stockholm ga lopen trainen op het TWL parcours. Vertrek om 09.30 bij Parnassia, wees van harte welkom (ook als je korter wil lopen; er zijn er een paar die voor de 15 km trainen en korter zullen lopen.

  6. goedenavond paul, ik ben elma fagel neering en uit verhalen van mijn moeder weet ik dat zij en mijn vader aan elkaar zijn voorgesteld aan elkaar door eene hempelman?en ook mijn ouders kwamen bij ome gerard neering.
    Leuk de anecdote over gerard reve.groet elma fagel neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.