nieuw hardlooptijdperk

Saucony Progrid

Vandaag nieuwe hardloopschoenen gekocht bij Runnersworld in Alkmaar. Al 3 jaar loop ik op de Acsis Nimbus gel maar op advies van de vrouwelijke verkoopster van Runnersworld overgestapt op Saucony. Zojuist 10 km gelopen met de schoenen op "netspanning" >> "vergelijk de zoolopbouw met spanning van een tennisracket" zei de verkoopster. Toch anders dan de gelvering van de Acsis. << Het resultaat is spectaculair. De schoenen zijn lekker licht en ik loop er fantastich op. Mijn kleine trainingrondje van 10 km liep ik vandaag minuten sneller. Het voelt veel beter aan de Acsis-schoenen die ik al jaren heb.

Bijkomend prettig voordeel, letterlijk en figuurlijk, de Acsis kosten 156 euro en deze 124 euro. Op internetsites staat ze al voor 106 euro. Ik kreeg 10% korting ivm verwijzer, dus ik was 112 euro kwijt. Voor die 6 euro meer krijg je een advies op maat en ik moet zeggen dit keer een zeer goed advies! Ik laat mij voortaan helpen door deze vrouwelijke verkoopster van Runnersworld Alkmaar.

Ik moest een stukje lopen in de straat naast de winkel. Nadat ik met de Saucony had gelopen zei ze zachtjes tegen mij "Het leek wel of ik u met deze schoenen niet hoor lopen". "Een verkooptruc" dacht ik nog maar zei snel "Ja, ik lette natuurlijk wel extra op mijn techniek ;-)" Ze lachte terug en vroeg of ik de nieuwe Acsis nog een keer wilde passen. Nee, deze voelen prima. We doen deze zei ik besluitvaardig. Bye Bye Acsis!!

Edward Neering

Productinformatie (zie afbeelding schoen op de foto) 

De Saucony Progrid Omni 8 is de opvolger van de wederom succesvolle Saucony Omni 7. De Omni 8 is de ideale mix tussen stabiliteit en demping. Deze Saucony schoen is door Runnerxe2x80x99s World magazine in de Verenigde Staten bekroond met de titel Editorxe2x80x99s Choice!

De vernieuwde Omni is uitgevoerd met Hydrator voering in de hiel en de tong voor optimaal vochttransport. Memory foam in de contrefort zorgt voor een optimale omsluiting van de hiel. Ook nieuw is de Comfortridexc2xae inlegzool. Deze biedt meer en duurzamere demping, is vochtregulerend en vermindert vervelende geurtjes. Het bovenwerk van de Omni is verstevigd met een Midfoot Arch Strap. Deze zorgt voor een betere omsluiting en ondersteuning van de voet. ProGrid en SRC onder de hak zorgen voor een optimale demping en bereiden de voet voor op een soepele afwikkeling.

Voor de licht overpronerende loper.