Ursula Neering: Voorlichter over Ijsbrekers.

 

Nieuwsbericht
// <![CDATA[// &lt;![CDATA[// &amp;lt;![CDATA[//&amp;lt;[![CDATAfunction resize(big) { if (big == 1) { var windowheight = document.body.parentNode.scrollHeight; document.getElementById(&amp;#39;linksDiv&amp;#39;).style.height = &amp;#39;auto&amp;#39;; document.getElementById(&amp;#39;btnMore&amp;#39;).style.visibility = &amp;#39;hidden&amp;#39;; document.getElementById(&amp;#39;btnLess&amp;#39;).style.visibility = &amp;#39;visible&amp;#39;; } else if (big == 0) { document.getElementById(&amp;#39;linksDiv&amp;#39;).style.height = &amp;#39;154px&amp;#39;; document.getElementById(&amp;#39;btnMore&amp;#39;).style.visibility = &amp;#39;visible&amp;#39;; document.getElementById(&amp;#39;btnLess&amp;#39;).style.visibility = &amp;#39;hidden&amp;#39;; }}// ]]&amp;gt;// ]]&gt;// ]]>

Rijkswaterstaat zet eerste ijsbreker in

Rijkswaterstaat zet sinds donderdagmiddag een ijsbreker in om een aantal hoofdvaarwegen rond Flevoland bevaarbaar te houden.

Het schip vaart onder meer tussen het IJmeer en het Wolderwijd, om een route voor containerschepen open te houden. De ijsbreker is ook actief op het zuidelijk deel van het Markermeer. Dat is nodig om de hoofdvaarroute naar Lelystad open te houden.

Volgens Rijkswaterstaat is ook op het IJsselmeer en Ketelmeer sprake van ijsvorming, maar zijn die wateren nog goed bevaarbaar.

Item beluisteren en/of bekijken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.