Projectmanagement

Suriname_albert_van_der_lugt_1

Allereerst > vannacht zeer goed geslapen. Blijkbaar ben ik de jetlag van 4 uur voorbij. Na het gebruikelijke ochtendritueel van zwemmen, fitness en ontbijten naar het SAO getogen. Albert( zie foto) en ondergetekende hebben daar een een presentatie gegeven over projectmanagement. Hoe zet je een project op en wat komt er allemaal bij kijken. We hebben de projecten van Herstelling als uitgangspunt genomen met als focus het thema veiligheid. De discussie na de presentatie kwam stroef op gang maar brandde uiteindelijk los. Een prima discussie met vele eyeopeners voor beide organisaties. Uiteindelijk was er concensus dat een goed veiligheidsbeleid een absolute randvoorwaarde is voor de medewerkers van de SAO maar zeker ook voor de deelnemers. Zeker het kost in het begin veel geld maar het levert het SAO ook later veel op. Grote Surinaamse bedrijven gaan nu aan het SAO voorbij maar met een goed veiligheidsbeleid wordt SAO voor het bedrijfsleven in Suriname een vanzelfsprekende partner en dus levert het meer omzet , dus meer geld voor het SAO op.

In de middag wederom Fort Nieuw Amsterdam bezocht. Ditmaal hebben we een bezoek gebracht aan de voormalige strafgevangenis op deze locatie. Het gebouw verkeert in deplorabele staat. Het toiletgebouw wat er bij staat valt zowat uit elkaar. Op 28 januari 2008 gaat het openluchtmuseum Nieuw Amsterdam over van de overheid naar een particuliere organisatie. Een keten van samenwerkende partijen, waaronder de gemeente Amsterdam, het Zuiderzeemuseum, Stadsherstel, het SAO Paramaribo, het ministerie van Cultuur in Suriname en uiteraard de Stichting Herstelling gaan de handen in een slaan om er uiteindelijk wat moois van te maken.

Op de heen-en terugweg over de brug (zie foto) van "Bosje" gereden. Deze brug verbindt Paramaribo met het district Commewijne. Sinds de brug is geopend is de economie aan de Commewijnekant sterk opgebloeid. Huizen zijn dubbel zo duur geworden en er is inmiddels een hoop  handel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.