Verwende kereltjes

Az_shirtfoto 

De wedstrijd Feyenoord – AZ werd afgelast door de burgemeester van Rotterdam ivm geen gegarandeerde politieinzet. Iedere werknemer mag natuurlijk strijden voor zijn/haar eigen arbeidsvoorwaarden. Wat mij betreft daar geen discussie over. De Wedstrijden van AZ echter worden nooit gelardeerd met geweld.  Altijd een vaste club mensen die met een bus of tien naar de uitwedstrijden gaan. Kortom waar hebben we het over? Maar goed, geen wedstrijd, soit!!

Waarom ik hier nu over schrijf is de reactie die ik net op de radio hoor van Henk Kessler, directeur van de KNVB die de politiemannen die actie voeren "verwende kereltjes"noemt. De bonden zijn woedend en eisen excuses en wat mij betreft terrecht. De arrogantie die de KNVB hiermee ten toon spreidt is giga. Vandaag draag ik derhalve Kessler voor voor de Henk Spaan award die met Harry Vermeegen in de jaren tachtig het programma "Tussen start en finish"maakte en  altijd einidigde met de kreet over arrogante personen >> "Vuilnisman mag deze zak ook mee!!"

Edward Neering

2 gedachten over “Verwende kereltjes”

  1. Dag Edward en Abel,
    AZ-Ajax 2-3 PSV-Feijenoord 4-0.

    Kijk toch eens naar de rugby toppers! Gisteren speelden Australie tegen Fiji eindstand 55-12 met 7 tegen 2 Tries
    Schotland tegen Nieuw Zeeland eindstand 0-40 met 0 tegen 6 tries.
    Kijk dan heb je het over échte reuzen en échte scores.
    Wanneer zien jullie nou eens in dat voetbal een sport is voor jongens die niet kunnen Rugby-en.
    Ik moest wel lachen hoor. We keken naar Rugby op het Leidseplein en één cafe verder keken wat Ajax fans naar “hun helden”. Het plein stond op z’n kop als ze dan eindelijk eens een keertje een punt scoorde. Maar geen applaus als de tegenpartij scoorde. Hoe anders was dat in “The hole of the wall” waar we niet allen juichten als Australië of Nieuw Zeeland scoorde, maar waar ook een applaus opklonk als de tegen partij scoorde of een mooie actie ondernam.
    Geloof me, voetbal is voor barbaren, en rugby voor gentlemen. Je kunt komende weken nog een paar mooie wedstijden zien kijk voor de wedstrijd agende op deze site. http://www.rugbyworldcup.com/

  2. Dag oude strijdmakker! Zo ken ik je weer. Dat de politie voor zo’n laag loon steeds maar weer hun leven riskeert is te bewonderen. Overigens heeft niemand het er over dat de burgemeesters de wedstrijden hebben tegen gehouden. Weg met die overbetaalde verwende lafaards!Verder; de xc3xa9chte oorzaak is natuurlijk dat er bij voetbalwedstrijden zo vaak zoveel wangedrag is.
    Het is toch waanzinnig dat daar zoveel extra politie voor op de been moet komen en dat dat allemaal betaald moet worden door de belasting betaler.
    Waarom geldt hier niet “de vervuiler betaald”. Ik zou zeggen net als bij de vliegtuig kaartjes duurder zo ook entree voor voetbal met xe2x82xac10,00 per kaartje omhoog om de eventuele extra inzet van politie te betalen.
    Opgepakte relsschoppers nog eens een “politie bijdrage” van xe2x82xac5000,00 per persoon laten betalen, bovenop de eventuele boete of andere straf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.