Schaf ATV dagen af!

Auteur: door Peter Ullenbroeck | woensdag 30 mei 2012 | 06:35 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 30 mei 2012 | 06:39

Tekstgrootte

Foto: Robert Vos/ANP

BREDA – Voorzitter Peter Swinkels van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) noemt de voorgestelde versoepeling van het ontslagrecht ‘asociaal’. Swinkels vindt het ‘niet kunnen’ dat werknemers die dertig of veertig jaar bij een baas hebben gewerkt en ontslagen worden, straks nog maar maximaal zes maandsalarissen meekrijgen.

“Vooropgesteld: ik ben voor het hervormen van de arbeidsmarkt, dat is ook hard nodig”, stelt de werkgeversvoorman. “Maar als het aan mij ligt wordt dit onderdeel uit de voorstellen geschrapt.Dit kun je niet maken ten opzichte van de werknemer die zijn hele leven hard heeft gewerkt en buiten zijn schuld ontslag krijgt.”

De voorzitter van de BZW, waarbij ruim tweeduizend bedrijven in Brabant en Zeeland zijn aangesloten, ziet liever dat het aantal vrije dagen dat de Nederlandse werknemer heeft, wordt aangepakt. “Dat kan best wat minder. Laat de werknemers tien of vijftien adv-dagen inleveren. Daardoor gaat de arbeidsproductiviteit omhoog en worden we concurrerender met het buitenland.”

Het beperken van de ontslagvergoeding vanaf 2014 is een van de voorstellen van de zogeheten Kunduzcoalitie, de alliantie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie

bron: www.destem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.