Afscheid als Hoofd Burgerzaken & Informatie a.i. stadsdeel Oost

Leuk afscheid vandaag gehad bij Stadsdeel Oost als Hoofd Burgerzaken & Informatie a.i. Toch weer dan meer dan een jaar gezeten. Hoop gedaan, hoop bereikt maar nog een hoop te doen!
de nwe manager is in aantocht. Kreeg een schilderij van Joe Jackson als afscheidskado. Errug leuk!

The road to Madrid: De diemercross

Afgelopen zondag stonden Frouk Klaver, Kees Klaver, Paul Neering en Kees Schelling aan de start in de Diemercross. Weer een stap in de voorbereiding op weg naar Madrid. De overige deelnemers aan de halve van de spaanse hoofdstad hadden het om verschillende redenen laten afweten. ‘De 8,1 kilometer was te kort en paste daarom niet in de voorbereiding’, was het meest gehoorde excuus. Maar ook ‘enkel-angst’ bleek een aantal deelnemers tegen te houden. Niet geheel ten onrechte overigens. Al na 500 meter werden de lopers de prut ingejaagd. Paul had direct spijt dat hij zijn veters niet strakker gestrikt had. Zijn voeten leken wel uit de voortdurend in de modder verdwijnende schoenen te schieten. Dat weerhield hem er overigens niet van om traditiegetrouw weer veel te snel van start te gaan en de rest van de cross naar adem happend door te ploegen. Kees S. was enkel bezig met de vraag of zijn knie dit wel zou houden en wat zijn fysiotherapeut hiervan zou vinden en wist het antwoord eigenlijk wel: ‘belachelijk’. De knie hield het wel. Kees K. liep zoals altijd zijn eigen race, bewonderde de veeneiken en zag tot zijn grote verbazing een groene specht (picus viridis) voorbij vliegen in dit unieke natuurgebied. De verrassing van de dag was echter Frouk die haar wedstrijddebuut maakte en onverstoorbaar de 8,1 km door de blubber wist af te leggen in de toptijd van 49.17. Voor de goede orde: Paul liep een tijd van: 37.06; KeesS 38.33 en KeesK 45.13.

Na afloop werd Frouk direct gevraagd voor het dameshardloopteam van de gemeente Diemen waarvoor ook Paula Neering al jaren uitkomt. Dit damesteam werd vorig jaar nog 7e in de teamwedstrijd van de DamtotDamloop en hoopt met het aantrekken van Frouk een serieuze gooi naar de overwinning te doen. Frouk beraadt zich nog over een eventuele start in Madrid.

Kees Schelling

Foto: kees Schelling in het gele shirt tijdens D2D