Vertrek: Femke Halsema over de knie!

Femke Tijd 
Cartoon: Bron www.hetparool.nl Joep Bertrams 

Vertrek: Femke Halsema over de knie!

Even vooropgesteld: Femke Halsema van Groen Links was een prima politica. Wat ik niet begrijp dat iedereen in polonaise door de gang loopt bij haar vertrek. "Moet kunnenxe2x80xa6." zie je de omgeving denken. Ik vind dat het helemaal niet moet kunnen. Ik wil niets horen over een tactisch of strategisch moment om NU de politiek te verlaten enz. Allereerst vind ik het een vorm van kiezersbedrog. In februari 2010 verleende het GroenLinks congres apart toestemming aan Femke Halsema om nog 4 jaar door te kunnen gaan. (Maximaal 8 jaar is bij GL de norm) Nu, 6 maanden na de 2e kamerverkiezingen, vertrekt de lijsttrekker op wie veel mensen hebben gestemd en hiermee 11 zetels vergaarde. Het moment voor een politicus om de politiek te verlaten is vlak na de verkiezingen als je politiek een enorme nederlaag hebt geleden zoals Balkenende deed of als er politiek een onhoudbare situatie is ontstaan.

Wat ik nog erger vind is de met het grootste gemak iemand kiest voor werkloosheid. xe2x80x9cIk ga mijn keuken maar eens vervenxe2x80x9d en xe2x80x9cIk ga maar eens aan mijn midlifecrisis werkenxe2x80x9d, xe2x80x9cik ga een boek schrijvenxe2x80x9d naast wat losse uren die zij gaat  werken als hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Tilburg. Even concreet dit gaan Femke Halsema doen met een prima wachtgeldregeling waar de uren van haar hoogleraarschap vanaf worden getrokken. Deze wachtgeldregeling/werkloosheidsuitkering is er voor diverse politici/bestuurders. Met het inkomen van haar partner en de wachtgelduitkering van het Rijk. komt er in huize Halsema zeker 1,8 ton binnen en dat is meer dan de Balkenendenorm. Wat ik dus vind is dat bestuurders/politici/managers enz.  het goede voorbeeld moeten geven zeker in deze tijd van crisis en werkloosheid. Hierbij gelden een aantal normen/waarden;

  • Je gooit geen oude schoenen weg als je nog geen nieuwe hebt, kortom je hebt een nieuwe baan (zodat je geen beroep hoeft te doen op een uitkering/wachtgeldregeling)
  • Als je zelf ontslag neemt dan krijg je geen werkloosheidsuitkering dan wel je krijgt een forse strafkorting.
  • Als dan toch zelf ontslag hebt genomen dan moet je je uiterste best doen om zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden, en dat heb je geen tijd voor een midlifecrisis, je keuken te schilderen en helemaal geen tijd om een boek te schrijven!! In het GroenLinksverkiezingsprogramma is de norm "van werk naar werk".
  • Een gevleugeld management uitspraak is xe2x80x9c Ze doen niet wat je zegt, maar ze doen wat je doetxe2x80x9d. Kortom het verkeerde voorbeeld geven door politici en managers doet volgen omdat het normvervagend is . Wat zal het UWV zeggen en alle sociale diensten als alle  uitkeringsgerechtigden even geen tijd hebben voor sollicitaties maar xe2x80x9ceen boek gaan schrijvenxe2x80x9d, xe2x80x9caan hun overgang gaan werkenxe2x80x9d of hun huis gaan schilderen?
  • En zoals eerder vermeld vind ik het ook nog eens kiezersbedrog.

Bovenstaande punten even als spiegel ten opzichte alle positieve media-aandacht van gisteren met als  piek op de mediakerstboom het solo-optreden van Femke Halsema bij Pauw en Witteman met al haar GL-parochianen op de achtergrond. Dus wat mij betreft gaat Femke Halsema met heel Groen Links erbij over de knie en krijgen een flinke pets op de billen. Vanaf maandag gaat Femke fulltime solliciteren en de klus van de keuken geeft ze aan de winterschilder, die kan het gezin Halsema makkelijk betalen. Het boek schrijven doet ze sxe2x80x99avonds en voor haar midlifecrisis moet zij het  zelf maar uitzoeken, die crisis komt een ieder tegen en zij werken ook gewoon door. En de winterschilder zal blij zijn met dit werk en wellicht genereert de publiciteit rondom deze vakman weer andere klussen voor zijn collegaxe2x80x99s die werk zoeken.  Uiteindelijk is mijn pleidooi een win/win situatie in de casus Halsema. Nieuw werk voor de winterschilder en nieuw full-timewerk voor Femke en geen uitkering oid, dat is het goede voorbeeld!

Edward Neering

PVDA/Heiloo072

 
Ajuu 
 

Vacaturesite reageert op weblog

Edward Neering en contract Sodexho 

Ik ontving deze (commerciele) reactie op de weblog. Ik even naar de site gekeken. Zeer snel >> dus zeker de moeite waard om er eens te kijken als je between two jobs bent of een andere uitdaging zoekt >>

Geachte heer Neeri ng,

Na het lezen van uw blog over werkloosheid op http://neering.web-log.nl/simpel_en_goed_dan_is_het/2009/02/brede-omarming.html schrijf ik u deze mail. Omdat ik werkzaam ben in de banen- en vacatureindustrie kan ik uw kijk op dit onderwerp zeer waarderen.
Ik nodig u daarom graag uit om een kijkje te nemen op onze vacaturezoekmachine: www.jobrapido.nl. Jobrapido verzamelt alle 200.000 op het web gepubliceerde Nederlandse vacatures. Ziet u het als een Google speciaal voor vacatures, die werkzoekenden de zoektocht langs alle verschillende vacaturewebsites bespaart. Jobrapido is gratis en eenvoudig in het gebruik.
Als u onze service waardevol vindt, zouden we dankbaar zijn als u het woord kunt verspreiden op uw blog. We kunnen u voorzien van een gepersonaliseerde vacature-zoekwidget zoals te zien is in dit voorbeeld: www.werkvinden.web-log.nl. Een post of een simpele tekstlink zouden we erg waarderen.
Graag hoor ik wat u van onze service vindt. Mocht u vragen hebben, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Veel succes gewenst met uw blog!
Met vriendelijke groet,
Evelien van Joprapido