Hoog water bij Halve Marathon van Egmond op 10 -1-2010

Bron: Nieuwsbrief Halve Marathon van Egmond.

Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen voor inschrijving > mail me dan even dan stuur ik "m door.

Egmond, de winterklassieker die je niet mag missen!
Egmond staat bekend als de winterklassieker waarbij u niet alleen tegen uzelf en uw collega-lopers strijdt, maar vooral ook tegen de elementen. Vorig jaar waren de omstandigheden in Egmond ronduit guur. De temperatuur lag rond het vriespunt en er stond een ijzige zuidwesten wind. De tijden waren dan ook niet zo snel als voorgaande jaren. Maar weer of geen weer, Egmond is een klassieker die u als hardloper in ieder geval xc3xa9xc3xa9n keer in uw leven gelopen moet hebben!

Ook in 2010 kunnen de omstandigheden zwaar zijn. Op 10 januari om 11.55 uur bereikt het water namelijk de hoogste stand. Dat is zeer ongunstig, want dat is kort voor de start van de halve marathon. Dit betekent een smal strand en bij een harde zuidwesten wind kan het strand zelfs te smal zijn om de lopers met droge voeten de duinen te laten bereiken. Mocht het nodig zijn dan zal het alternatieve parcours door de duinen worden gebruikt. Paul_halve_van_amsterdam

Ik ontving een paar mailtjes van lezers die zich afvroegen waarom Paul Neering er zo fris blij liep op de foto’s bij zijn item over zijn tijd over de halve marathon van Amsterdam. Niets is minder waar > zo getuigt bovenstaande foto!

Edward Neering