AZ-Zenit St. Petersburg 2-2

Az_zenit_veldfoto Az_edward_en_abel_op_tribune

Az_dsb_stadion_logo

Az_shirtfoto_op_rug_abel_2

Gisteravond met Abel naar de laatste wedstrijd van AZ geweest van dit seizoen. AZ speelde tegen Zenit St Petersburg, de UEFAcupfinalist die het binnenkort opneemt tegen Glasgow Rangers. AZ speelde met 2-2 gelijk na met 2-0 te hebben voorgestaan. Groot lichtpunt van de avond is de terugkeer van Stijn Schaars (op foto > Stijn Schaars aan de bal). Hij speelt weer pijnvrij en was nadrukkelijk aanwezig. Het werd in de 2e helft een stuk minder nadat hij in de kleedkamer was gebleven. Schaars is een leider, een echte mid-midden die de beslissende pass kan geven. Pele onderstreepte nog eens dat hij maar snel moet vertrekken richting Wolfsburg, de club die interesse in hem heeft getoond.

Opening platform Fort Abcoude (2)

Platform_abcoude_2_5  Platform_abcoude_1

Platform_aboude_3

Zoals al in het vorige item gememoreerd waren Tineke en ik aanwezig bij de opening van het uitkijkplatform bij Fort Abcoude. Van Herstelling waren ook aanwezig Yoeri van der Lugt (mededirecteur), Simon Hoogendoorn en Jules Kranenburg (werkmeesters Herstelling metaalwerkplaats) Bijgaande foto’s laten het geopende platform zien bij Fort Abcoude.  Op de onderste foto ziet u de "Stelling van Amsterdam" als metaalkunstobject tevens de vloer van het uitkijkplatform .De grote rode stip in het midden is de stad Amsterdam in de 19e eeuw. Het blauw is het onder water gezet land (innudatiegebieden) als de vijand zou aanvallen. de kleine rode stippen zijn de 42 forten van de Stelling van Amsterdam en de grotere rode stip (rechts) is fort Abcoude waar de bezoeker op het net geopende platform staat. Voor alle oud-Badhoevedorpers onder ons. Denk aan Fort Hoofddorp, de geniedijk, batterij aan de Sloterweg en Fort Vijfhuizen > hoort allemaal bij de Stelling van Amsterdam.

Kanon

De opening vond plaats door een schot met een oud kanon. Deze foto is gisteren genomen. Het schot werd gelost na de toespraak van burgemeester Streng van Aboude en de adjunct directeur van Natuurmonumenten de heer Bennis.

Edward Neering

Opening platform Fort Abcoude (1)

Platform_abcoude_1a

Gisteren met Tineke geweest bij de opening van het uitkijkplatform bij Fort Abcoude door Natuurmonumenten.

Op bijgaande foto Fort Abcoude op zaterdag 10 mei 2008. Als je goed kijkt dan zie je dat de rij groene deuren net zijn geschilderd. De luiken op de 1e verdieping zijn 12 jaar geleden door Herstellingdeelnemers geschilderd in de tijd dat Herstelling werd opgericht. Op het dak zie je een reling (vanwege veiligheid deelnemers en personeel) > We zijn het dak waterdicht aan het maken. Op 10 mei is er op dit fort een uitkijkplatform geopend door Natuurmonumenten en de stichting Fort Abcoude. De bedoeling is om het Fort meer toegankelijk te maken voor het publiek. Het bovenstaand item laat foto zien van het platform. De stalen basiscontructie is gemaakt door de deelnemers van de metaalwerplaats met de werkmeesters Simon Hoogendoorn en Jules Kranenburg.

Tineke_grootveld_op_fort_abcoude

Op bovenstaande foto praat Tineke met xc3xa9xc3xa9n van de bestuursleden van Stichting Fort Abcoude.