Leerwerkcentrum

Vanmorgen het Leerwerkcentrum bezocht van de sociale dienst in Den Haag. Gesproken met de directeur Ineke de huet. Het pand, midden in de schilderswijk vlakbij Hollands Spoor, lag er keurig verzorgd bij. Wat vooral opviel was de gedrevenheid van de Huet. Ze heeft met haar eigen handen en visie een anarchistisch bolwerk tot een prachtig methodisch project gemaakt. Een mooi voorbeeld dat werkgelegenheidsprojecten voor klanten helemaal aan de onderkant prima in eigen beheer kunnen worden gedaan tegen relatief lage kosten. De resultaten zijn prima.

Wat ook opviel in Den Haag dat ze de klantmanagers helemaal aan de werkkant hebben georganiseerd. Zo wordt voorkomen dat ze taken uitvoeren aan de inkomenskant wat vroeger werk was. Ik zou het in Amsterdam zou overnemen. Focus op re-integratie of andere deelname aan de maatschappij is het adagium.

Edward Neering

Tafelvoetbal

Ik speel regelmatig samen met mijn zoon het edele spel tafelvoetbal. We zijn er zeer bedreven in. Bezoekers van de Weth. Tomsonbos worden stuk voor stuk afgedroogd. Onder het motto "Wie durft het op te nemen tegen de grote beer " heeft menige gast met de staart tussen de benen het pand moeten verlaten. Anders is het tussen de titanen zelf > Mijn zoon en ik. Was ik in de periode van vlak na de aankoop van het spel heer en meester, nu moet ik erkennen dat hij de vloer met me aanveegt en dat doet me weer denken aan Peter Koelewijn met zijn rockets… Je wordt ouder Papa!!