Amsterdam weer cultuurstad!

Amsterdam rijksmuseum

Amsterdam mag zich op het gebied van kunst en cultuur meten met metropolen als Londen, Parijs, New York en Shanghai. De hoofdstad is toegetreden tot het World Cities Culture Forum, een netwerk van wereldsteden die een belangrijke bijdrage leveren aan kunst en cultuur in het publieke leven.

Amsterdam is in november voor het eerst vertegenwoordigd op een congres van de cultuurclub in Istanbul.
De Londense burgemeester Boris Johnson nodigde Amsterdam eerder dit jaar hoogstpersoonlijk uit om zich aan te sluiten bij het forum, na een bezoek van collega Eberhard van der Laan aan de Britse hoofdstad.
De leden van het World Cities Culture Forum organiseren onder meer gezamenlijke internationale evenementen. Naast Londen, Parijs, New York en Shanghai maken Tokyo, Berlijn, Johannesburg, Mumbai, Sydney, Sao Paulo, Istanbul en Singapore deel uit van het gezelschap

Amsterdam gracht twilight 2

Onderste foto: Roy Neering Zaandam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.