Geboortekaartje Edward.

GK Edward

GK Edward tekst

Het geboortekaartje is met een afbeelding van Anton Pieck. Blijkbaar in in die tijd. Al zeg ik het zelf. Mijn ouders hebben mij toch het mooiste geboortekaartje van de familie gegeven. Waarvan akte.

Tja, op 26 juli 1958 begon het allemaal. Toch wel verwarring op mijn naam. Hier is mijn geboortenaam Eduard Jacobus Maria Neering. Roepnaam Edward. Op 27 juli 1058 ben ik gedoopt door Pastoor Dorbeck met “Peter” Kees Neering en “Meter” Jopie Neering. Mijn naam in het doopregister van de HH Engelbewaarders in Badhoevedorp is: Eduardus Jacobus Maria Neering. Het verhaal gaat de Pa Neering een borreltje aan het drinken was bij de Pastoor en de naam wat zwieriger maakte,dus van Eduard naar Eduardus. Hoe dan ook in het bevolkingsregister sta ik weer als Edward Jacobus Maria Neering.

En zo is het eigenlijk ook met de naam Neering. Vaak werd het geschreven hoe de tongval was of hoe men het uitsprak. Sommigen Neeringen veranderen door de tijd van naam. Zo heette Leonardus Neerings, vermoord in 1848, eerst Neering. In Belgie schreef men Neerincx of Neeringh maar ook Nering met een enkele “e” werd gangbaar. Zelfs de Nering Bögel van de putdeksels kan in de verte familie van ons zijn. Op zich is de naar Neering(s) helemaal uitgezocht. Ik zal hier later nog eens op ingaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.