Texel


Weekendje Texel achter de rug. Onze buren hebben daar een mooie vakantiewoning vlakbij de Slufter. Het was bijna een goddelijke ervaring. De buienradar produceerde boven Heiloo de één na de andere bui en zo nu en dan een wolkbreukje. Zag tevens dat op Texel er niet veel te vrezen was aan nattigheid. Ik kom dus de veerpont af en ja hoor,…..de zon breekt door. Bel nog even met mijn zieke zoon Abel of het toch nog regent in 072, “pijpestelen”, bevestigt hij resoluut!! Een prachtige fietsrit gemaakt van De Slufter naar de vuurtoren door de Eierlandse duinen. Bij de Cocksdorp de eerste stop en vervolgens langs natuurgebied, lange waddedijken, buitengaats als binnengaats naar Oosterend. Daar met zijn allen aan de heerlijke verse makreel en kibbeling en vevolgens voor de 3e stop naar Den Burg. Texels bier (Skuumkoppe) moest geproefd worden op een terras (zie foto) en vervolgens gefietst naar ongeveer vijf kilometer onder de Koog waar wij aan tafel schoven bij “Vincent” en na een prima maaltijd via de Koog weer naar de Slufterhoek. Al met al zeker 50 kilometer gefietst! Vanmorgen kwiek de Slufter en de Mui bekeken en onder begeleiding van vallende parachutisten weer terug naar de boot op weg naar het Maritieme Den Helder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.