Jeugdsentiment

Deze foto komt van wat vroeger het witte weekblad heette en nu Dichtbij. Echt jeugdsentiment want de plek van ijspret is het vierbuizenmeertje in Badhoevedorp. Geklemd tussen de Rijstvogelstraat, de Groene Zoom en de Burgermeester Amersfoordtschool. Alle Neeringen hebben hier hun schaatssporen liggen. Samen met de familie van Goethem, de familie Hermans, Post enz hier, op het vierbuizenijs, op je frieze doorlopers een sprintje trekken om vervolgens thuis te komen en je koude handen steevast te leggen op de zwarte allesbrander en later de DRU-gashaard. Met als gevolg de zeer pijnlijke tintelende handen. Het vierbuizenmeertje waar geen stekelbaars meer veilig was voor onze jongenshanden. Het meertje met het eilandje in het midden waar je zomers via een geheime platgetreden rietroute kon komen om te zoenen met je meisje. Het meertje waar een schoolgenootje onder het ijs zakte en verdronk en een engelenmis in een witte kist was tragisch zijn slotakkoord. In feite is het vierbuizenmeertje de virtuele Dam van Badhoevedorp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.