The road to Madrid: Drie Neeringen naar halve marathon van Madrid op 1 april 2012

1. Angela van den Berg
2. Andre Neering
3. Arie van Os
4. Harry van der Wal
5. Harrie Roosendaal
6. Jan Ruijter
7. Kees Klaver
8. Kees Schelling
9. Paul Neering
10. Stefan Doebner
11. Henk Bruning
12. Sacha van den Ende
13. Peter van Os
14. Luuk van Os
15. Edward Neering

Eén gedachte over “The road to Madrid: Drie Neeringen naar halve marathon van Madrid op 1 april 2012”

  1. Beste Edward,

    Mooi om te lezen dat de halve marathon van Madrid voor vele van ons een gebeurtenis gaat worden waar we op een of andere manier naar uit kijken.
    Een belangrijke gebeurtenis heeft waarde vanuit een historisch perspectief. De site van fam Neering is een mooi voorbeeld, foto’s van de jaren 60 geven beeld van onbevangen jongeren die nu kreunend en steunend hun jongensdromen van weleer vertalen in kilometers lopen en p.r. records willen behalen op de 10km, dam tot dam of de halve van……ach.vul zelf maar in.
    Een verhaal heeft een begin, en het was op een mooie zonnige dag dat Paul Neering en Jan Ruijter gezamenlijk, ik wil bijna zeggen “als broeders” besloten om de halve van Amsterdam te gaan lopen.
    Het was een warme, bijna Zuid Europese temperatuur deze dag, waardoor deze twee lopers voor de start l mijmerden over de periode dat de hele marathon met Kees Schelling werd gelopen en hoe bijzonder het zou zijn als we met z’n alle eens, buiten het jaarlijkse hoogtepunt van de duin en kruidbergloop om, een buitenlands hardloop evenement gaan volbrengen.
    Gedacht werd aan Berlijn, Antwerpen, of toch Rotterdam? maar uiteindelijk bleef het bij een een wens van de gedachten.
    Na afloop van de halve van Amsterdam kwamen we bijeen in de kroeg Van Zuylen, bekend bij een ieder die de hele of halve van Amsterdam heeft volbracht.
    Ondersteuning kregen we na afloop van Janny, lekker biertje voor de jongens en doe voor mij maar een lekker wijntje.
    Gezelligheid alom, een een onbekende gast voor Janny en mij kwam Paul begroeten.Henk Bruning stelde zich voor, en hij had een mooie tijd gelopen. Tussen die van Paul en mij, en dat is mooi.
    Gezelligheid alom, en uiteindelijk kwam het idee ter tafel, waar kunnen we de volgende halve lopen? Madrid zei Henk, en er was geen weg meer terug. Enthousiasme bij ons alle ( eerlijkheid halve moet gezegd worden vooral bij Janny),en natuurlijk we gaan en hopen op zoveel mogelijk mede lopers. Dit was uiteindelijk een schot in de roos. Duin en Kruidberg volgde en het verhaal van Madrid kreeg vervolgens de aandacht die het verdiende. Door enthousiasme van Henk, en de wens van ons allen om gezamenlijk iets moois ervan te maken, heeft het uiteindelijk geresulteerd in deze bijzondere groep mensen.
    Wat je ook gaat doen in Madrid, het feit dat we op een gegeven moment” of “een moment van gegeven” met elkaar daar zullen zijn is heel bijzonder.

    Later,

    Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.