Koppelloop Sporthuis Visser: Het mislukte complot!

DSCF1619 
Het is zaterdag 21 mei. Prachtig weer, Egmond aan Zee drie minuten voor tien. De koppelloop van Sporthuis Visser. Je start met een maatje en met dat maatje moet je als koppel na 11 km door droge duinen over de finish komen. Wij doen mee met drie koppels. Paul Neering en Kees Schelling, Mark Slaman met loopvriend Edwin Steenvoorden en Wiljo en Edward, Met voorbedachte rade wordt aan Mark Slaman vlak voor de start gevraagd hoe zijn nieuwe schoenen bevallen, de nike free's, en ja hoor….hij trapt er in, in de val die door Kees  en Paul is opgezet. Mark, bekend als aanjager van "Management drives" raakt zo enthousiast over zijn nieuwe schoenen dat hij er xc3xa9xc3xa9n uittrekt en iedereen even laat voelen aan het materiaal. Het startschot klinkt exact om tien uur  en Kees en Paul vertrekken als de wiederweerga en laten Mark en Edwin vertwijfeld achter waarbij Mark nog even naar zijn rechter nike free kijkt die nog steeds op dat moment in zijn hand bevindt terwijl de meute aan koppels al vertrokken is. Wiljo en Edward gaan als koppel sowieso voor brons vandaag daar is verder geen discussie over mogelijk, maar de strijd om goud en zilver ligt nu volledig open :-).

Het complot gesmeed door het koppel Schelling/Neering voor de gouden plak werkt echter niet. Tijdens deze loodzware koppelloop door de prachtige Egmondse duinen waar, door de droogte, veel door rul zand gelopen moest worden DSCF1614
en de lopers schaars werden bediend van schaduw door het uitgezette parcours en de koperen ploert volop vrij spel had. De duinen zelf hielden de frisse zeewind tegen. Met deze variabelen ontbrandde de strijd tussen de twee eerdergenoemde koppels. Langzaam haalde Mark met Ed de knabbel en babbel met "Diemenshirts" in en rekenden ze eenvoudig in en eindigden in een knappe 1.03 uur. Paul en Kees in 1.05. Er is geen tijd bekend van Wiljo en Edward. Ik ging zwaar door mijn enkel. Het zag er in eerste instantie niet zo erg uit maar een paar uur later zat ik toch in het MCA te Alkmaar, het ziekenhuis voor een foto.

Een leuke zware loop van Sporthuis Visser, informeel, gezellig en een mooie start en een besproken einde. Volgende jaar weer mannen!

Edward Neering

DSCF1615 

Enkelbanden gescheurd 

foto's: Tineke Grootveld

Eén gedachte over “Koppelloop Sporthuis Visser: Het mislukte complot!”

  1. Was een prachtige loop van ochtend!! Hoop dat het goed gaat met de enkel! Vervelende blessure; Ed en ik kunnen er vanuit een volleybalverleden over meepraten. Hou een paar dagen de voet veel omhoog.
    Leuk verslag op het weblog; had wel iets over het Slamancomplex verwacht en de onverslaanbaarheid in koppelwedstrijden. Als het complot al vooropgezet was heeft het Ed en ondergetekende in de kaart gespeeld. Uit jaren samen volleyballen weet ik dat Ed op zijn sterkst is als de mental game gespeeld wordt. Al snelden voelden wij ons in een zetel; we hoefden alleen nog maar die eenvoudige herkenbare diemenshirts te volgen en in het kielzog te eindigen. Toen we van een afstandje zagen dat wij bij elke daling inliepen en dat Paul en Kees regelmatig het onderling contact verloren steeg het moreel rap en daar waar we ons vooraf kansloos achten, wisten we dat de overwinning nabij was.
    De eerste zondag van juni (5??) ga ik met een aantal lopers met wie ik in september de Lindingoloop nabij Stockholm ga lopen trainen op het TWL parcours. Vertrek om 09.30 bij Parnassia, wees van harte welkom (ook als je korter wil lopen; er zijn er een paar die voor de 15 km trainen en korter zullen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.