Wat doe je nog eigenlijk?

Stadhuis_amsterdam_003 Ik ontvang de laatste tijd mailtjes met de kernvraag "Wat doe je nu eigenlijk sinds je bij Herstelling weg bent?" "Je schrijft niets meer over je werk op je weblog!! Waarom?

Ik werk sinds 1 januari 2009 voor AGA Adviesgroep Amsterdam. AGA is zeg maar een gemeentelijke dienst (onderdeel van de bestuursdienst Amsterdam) die tijdelijke opdrachten/klussen binnen de gemeente Amsterdam doet. Zowel adviesopdrachten als interim managementklussen.Ik werk daar als interim manager. Ik ben half januari gestart met mijn eerste opdracht. Ik werk tot 1 juni 2009 als Hoofd Sociaal Domein bij de Directie Stedelijke Bestuursadvisering. Dit houdt in dat ik de manager bem van van zeg maar 20 hoogwaardige strategische bestuursadviseurs op het Stadhuis. Deze bestuursadviseurs dienen het bestuur door het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd en ongevraagd te adviseren over actualiteiten en over complex bestuurlijke kwesties, makelaar te zijn tussen het bestuur en de gemeentelijke diensten en altijd klaar te staan voor het bestuur van Amsterdam als de actualiteit daarom vraagt. Zij staan in direct contact met de wethouders zoals Lodewijk Asscher, Maarten van Poelgeest, Carolien Gehrels, Marijke Vos, Freek Ossel en Tjeerd Herrema (gisteren afgetreden). Het mag duidelijk zijn dat ik niet op deze weblog ga zetten wat ik daar allemaal zo dagelijks meemaak. Als directeur Herstelling/manager DWI was ik zelf eindverantwoordelijk dus geen probleem als ik wat vind enz. Hier is dat absuluut anders. Het is natuurlijk qua werkomgeving een heel andere als bij DWI/Herstelling. Bij DWI gaf ik leiding aan een uitvoeringsorganisatie (Bouwbedrijf, Re-integratiebedrijf, Horecabedrijf, Formulierenbrigade enz) Op het stadhuis ben ik werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving. Daarnaast is het interessant om nu eens met een "Stadhuisblik" naar de gemeentelijke diensten te kijken met name DWI  (Dienst Werk en Inkomen) en DMO (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling) Waarom ik er tot 1 juni zit?  >> Ivm zwangerschapsvervanging van het huidige hoofd Sociaal Domein. Vind je het leuk?  Ja ik geniet met volle teugen even los van een enkel schaduwkantje. Wat ga je hier na doen?  Geen idee >> Mijn handen kriebelen /jeuken >> Hoop een project in het kader van kredietcrisis/werkgelegenheid>> als Amsterdam een beroep op me doet ben ik uiteraard beschikbaar.

Welke onderwerpen spelen er? In het sociaal domein gaat het over diverse onderwerpen zoals sport, kunst en cultuur, Monumenten, grootstedenbeleid, jeugd, onderwijs, werk & Inkomen, armoedebeleid, Zorg enz enz. Actueel is het voorlopige B&W-besluit om het aantal stasdelen terug te brengen naar 7, het aftreden van wethouder Herrema, de evaluatie over hoe de kunstsubsidies worden geregeld, de kredietcrisis en natuurlijk de Noord zuidlijn, laatste zit overigens niet in het pakket van mijn afdeling.

Foto/tekst: Edward Neering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.