Nieuw boek van Mark Slaman: Stilstaan bij Hardlopen!

Stilstaan bij Hardlopen

Afgelopen zondag is het boek van Mark Slaman informeel ten doop geouden. Waar anders dan tijdens de Tom Wellerloop, die in het boek veelvuldig voorkomt. Het is een boek dat vooral gaat over plezier, ontspannen  hardlopen en waar gebeurt dat beter dan tijdens de TWL. Paul Neering heeft ook een rol in dit boek!

Het boek begint en eindigt met de zestig kilometer van Texel.

Edward Neering

                    TWL 2013 Mark Slaman 2

Mark Slaman tijdens de Tom Wellerloop 2013  Foto: Maud Harding

De flaptekst:

“1 april 2013 loopt Mark Slaman tot zijn eigen verbazing en ongeloof met behoorlijk gemak de 60 kilometer van Texel. Dit boek beschrijft de lange weg naar Texel en zijn transformatie als hardloper. Na het totaal mislukte NK Marathon voor Militairen in 1981 loopt hij 25 jaar als een verveelde hardloopkip zonder kop totdat zijn vriendin hem vraagt te stoppen. Die schok zet hem aan tot bezinning en uiteindelijk een reconstructie van zijn hardloopleven. Aan de hand van voorbije en nieuwe ervaringen, reflecties over de oorsprong en het hedendaagse hardlopen en enkele tegendraadse overpeinzingen over uitwassen in het hardlopen wordt hij steeds wijzer. Het kwartje valt na een net niet gelukte marathon van Amsterdam. Hij loopt de 60 van Texel grotendeels in flow en houdt er zijn recept (in 14 stappen) voor een succeservaring aan over. Een breed toepasbaar recept; ook voor andere activiteiten dan hardlopen.

Ervaren hardlopers zullen veel herkennen en ook aan het denken gezet over de wijze waarop zij lopen. Beginners zullen leren van veel voorkomende fouten… “

Behalve de hardlooploopbaan van Mark Slaman komen obsessies van hardlopers aan bod, (waaronder Mark’s obsessies voor een beter parcours van de Marathon van Amsterdam, een test voor drijfveren van hardlopers maar bovenal een hoe je als lopers lang, plezierig en succesvol kunt lopen.

Kortom een boek dat tot denken én tot hardlopen aanzet. Mooi om op je Sinterklaaslijstje te zetten of kado te geven.  Het kost 12,50, je kunt het kopen bij Boekhandel Jaspers in Bahoevedorp  of bestellen www.stilstaanbijhardlopen.nl

Hardlopen silhouetten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.