Dembxc3xa9lxc3xa9 in selectie Johan Cruijff schaal

Grand_canyon

Dembxc3xa9lxc3xa9 in selectie Johan Cruijff Schaal

24 juli 2009

ALKMAAR- Ronald Koeman blikte vrijdagmiddag met een persconferentie vooruit op het duel om de Johan Cruijff Schaal van zaterdag. Hij ging in op de kwaliteiten van tegenstander sc Heerenveen, de fitheid van zijn selectie en de waarde van deze eerste prijs van het seizoen.

Koeman kan in de Amsterdam ArenA geen beroep doen op Ragnar Klavan, die niet wedstrijdfit is. Koeman: xe2x80x9cMaar het herstel van Klavan gaat heel goed. Hij doet alles mee en gaat waarschijnlijk dinsdag een wedstrijdje met Jong AZ spelen.xe2x80x9d Moussa Dembxc3xa9lxc3xa9 sluit wel weer aan bij de wedstrijdselectie. xe2x80x9cHij heeft de afgelopen dagen voluit getraind met de groep.xe2x80x9d

xe2x80x98Historie schrijvenxe2x80x99

Gevraagd naar het belang van de Johan Cruijff Schaal, zei de oefenmeester: xe2x80x9cHet is van de drie prijzen die je per seizoen kan winnen de minste prijs, maar het is voor AZ en Heerenveen wel een mooie kans om historie te schrijven. Beide clubs hebben deze prijs nog niet eerder gewonnen. Ik merk ook dat de spelersgroep graag wil winnen. Ik heb als trainer overigens niet vaak een groep meegemaakt die zo gretig bezig is om beter te worden. Dat is een groot compliment aan deze jongens.xe2x80x9d

xe2x80x98Heerenveen heeft goede aanvallersxe2x80x99

xe2x80x9cIk denk dat Heerenveen niet echt veranderd is ten opzichte van vorig seizoenxe2x80x9d, analyseerde Koeman. xe2x80x9cEen aantal van hun belangrijke spelers is geblesseerd en ze zijn nog zoekende in verdedigend opzicht. Dat was vorig seizoen ook zo; toen kreeg Heerenveen in het begin van het seizoen veel tegengoals. Het is een ploeg met goede aanvallers en aanvallende kwaliteit vanuit het middenveld.xe2x80x9d

AZ TV

Bekijk hier de persconferentie op AZ TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.