The road to Madrid: Corredores

El equipo
Naam leeftijd Verwachte eindtijd
1. Angela van den Berg 46 2.10.00
2. Sacha van den Ende 54 2.15.00
3. André Neering 58 finishen is doel
4. Arie van Os 57 met André naar finish
5. Harry van der Wal 54 2.05.00
6. Harrie Roosendaal 61 2.15.00
7. Jan Ruijter 60 1.45.00
8. Kees Klaver 56 Genieten
9. Kees Schelling 57 tussen 1.30 en 1.40
10. Paul Neering 55 2.05.00 (sic!)
11. Stefan Doebner 45 1.48.00
12. Henk Bruning 57 1.58.57
13. Peter van Os 25 ?
14. Luuk van Os 22 ?
15. Edward Neering 53 1.58.58

Als toeschouwer naar Madrid, wel lopend al bar o la tienda (winkel)
1. Gerard Mesman
2. Jannie Beers
3. Marja Neering-Keijzer
4. Marjolein de Weers
5. Froukje Klaver
6. Angela Teunissen
7. Saskia van der Wal en dochter Julie
8. Ans Vaneker (fan Sacha)
9. Jettie Roosendaal – Dijkhof

Nieuws
In deze tijden van economische malaise komt Kees Klaver opeens met een Keniaanse manier van lopen. Nee niet de economische filosofie van Keynes die overheden stimuleert om bij crises te blijven investeren en niet alleen te bezuinigen. Kees Klaver laat zich inspireren door Chi Running (www.loopblessurevrij.nl) als tegenhanger van Power Running: meegaan met de krachten, naald in de watten en geleidelijke vooruitgang volgens het metrum techniek – afstand – snelheid. Kortom voor velen van ons geldt: ‘no pain, no gain’, Kees gaat voor: ‘no pain, no pain’, dus plezier.

Edward doet www.neering.weblog.nl verslag van de 15 km trainingsloop in Egmond. Na een list wist Edward als eerste de zelf gekozen finishlijn te passeren. Hulde!
Andre Neering heeft o.l.v. zijn coach/oud voetballer Jos een rondje Ameland gelopen. Uit de folder: Ameland is een prachtig Waddeneiland. Verwen uw zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Ameland ontspant, verkwikt, en geeft nieuwe energie. Andre gaat nu ons verrassen! Daarnaast is kennisgenomen van de “Amelanddoctrine”: Degene die het er langst over doet, levert de grootste prestatie, aldus André Neering.

De medio marathon heeft een noviteit. In plaats van de chip aan de veter, die soms lelijk kan knellen tijdens het lopen, krijgen we een chip voor eenmalig gebruik die op het nummer is geplakt. Het nummer moet op de borst zitten, anders werkt de chip niet.
Onze groep start in groep corredores (lopers) van 1.39 – 1.47 uur.

Zie: http://www.mediomaratonmadrid.es/mmm2012/categoria/news/

Henk Bruning verlaat deze week Amsterdam omdat zijn huis is verkocht. Hij loopt nostalgisch nog een of tweemaal zijn vaste trainingsloop langs die o zo mooie Amstel richting Ouderkerk.

Temperatuur zondag 04-03 Madrid:
9.30 uur 10 C en vanaf 10.30 uur oplopend tot 16 C. Zonnig

Blessureleed
Stefan Doebner heeft een hielblessure, maar traint fanatiek op de fitness fiets (spinning) om tot een tijd onder de 1.50 uur te komen
Sacha heeft een blessure. Onduidelijk is de ernst hiervan. Advies: niet forceren, de opgebouwde conditie raak je niet zo gauw kwijt.

Feiten:
x95 Madrid (3,5 miljoen inwoners) ligt op 646 m. Temperatuur april 17,5*C (gemiddeld)
x95 Het parcours is heuvelachtig met vanaf kilometer 18 bergop het park Retiro in, die de kuiten doen spannen. Voor jullie begrip: 8 x de brug op van de Schipholweg bij Badhoevedorp
x95 Deze hoogteverschillen zijn de opgave:

Henk Bruning

The road to Madrid: de 3/4 halve van Egmond

Foto: Tineke Grootveld

De list van de houtkap

Wat is de weg naar Madrid toch mooi. Vanmorgen verzamelden de twee Keesen, broer Paul en ogt zich bij Anno Nu in Egmond Binnen. Frouk, Ans, Tineke, Irene en Cynthia waren meegekomen voor een wandeltocht door de schitterende egmondse duinen. De Lopers liepen de driekwart halve van Egmond volgens het “sociaal/veeg” principe. De snelle lopers “vegen” de langzame lopers op als zij op een kruising zijn gekomen. Graadje of twaalf met Noordwesterwind. Helaas was Sascha van den Ende verhinderd ivm blessure en waren Jan Kuijper en Jan Jacobse in het Amsterdamse Bos gebleven. De koperen ploert lachte ons toe op het totaal vlakke strand. De demping van het zand was optimaal. Windje in de rug richting Castricum aan Zee. Op de terugweg in de duinen richtng Egmond binnen paste ik mijn oude “houtkaptruc” toe. Je laat je tegenstanders even gaan, noem het “vieren” zegt niets over de route en als je zelf op de kruising bent en je moet naar links roep je de anderen die nietsvermoedend rechtdoor zijn gegaan, “naar links mannen!!!”. De kruising ligt bij “de houtkapwerkzaamheden van PWN”, vandaar de term “houtkap”. Verder was opvallend dat drie van de vier lopers niet wisten waar de finish was. Een gegeven dat duidelijk vooraf was meegegeven bij de route-instructie. Hoe dan ook een perfecte loop door dit mooie Noord-Hollandse landschap. Daarna de welverdiende koffie met dito gevulde koeken. (zie foto)

Amelanddoctrine
André Neering was niet aanwezig ivm verblijf op Ameland. Diverse internationale telefoongesprekken met hem deze week gevoerd. Een opmerkelijke quote van hem deze week was: “Degene die het langst doet over de halve marathon van Madrid, levert de grootste prestatie” Zo, die zit!! We hebben besloten dat dit statement in de toekomst zal worden aangehaald als “de Amelanddoctrine”. Ook een ander mogelijk besluit alvast in concept voorbereid: De Timboektoeloop! Daarover in Madrid nader overleg.

Edward Neering