Eis vrijspraak GJV

Strijdbare Verbeek: “Ik accepteer niets anders dan vrijspraak”

Door Rick Sauer | 09 Mar 2012 om 16:10

Voorafgaand aan het proces dat vrijdagmiddag om 16:00 uur bij de tuchtcommissie van de KNVB gevoerd zal worden, heeft AZ-trainer Gertjan Verbeek zich strijdbaar getoond. Waar de aanklager betaald voetbal Verbeek drie duels, waarvan één voorwaardelijk, wil schorsen, heeft de trainer zelf iets anders in gedachten: “Ik ga voor niets minder dan vrijspraak.”

Afgelopen zaterdag werd de 49-jarige Deventenaar tijdens het duel met Heracles Almelo (3-1 winst) tot zijn eigen ongeloof naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Ruud Bossen. Met name tegen de vierde official Jochem Kamphuis zou Verbeek meerdere malen zijn uitgevallen waar, volgens de aanklager, zelfs een duw bij aan te pas kwam. Complete onzin volgens Verbeek. “Ik ben me nog steeds van geen kwaad bewust. Ik heb die man met geen vinger aangeraakt. Dat hebben de beelden ook uitgewezen.”

Verbeek voelt daarom dat hij en sterke zaak heeft: “Ik verwacht geen schorsing. Sterker nog: ik accepteer geen enkele andere uitspraak dan vrijspraak

The road to Madrid: As zondag 11 maart de 3/4 Egmond

Het is natuurlijk al bekend.Maar toch even op deze site in de serie “The road to Madrid”. As zondagochtend om 9.30 uur verzamelen wij ons op het parkeerterrein van de PWN/waterleidingduinen bij restaurant “Anno Nu” in Egmond binnen. We lopen dan de de driekwart halve marathon (zeg maar 15 km) van Egmond. Het wordt prachtig weer want dat heb ik dan weer wel kunnen regelen. Een flauw zonnetje, 12 graden, noorderwind, wat willen we nog meer! We hebben wellicht wel een beetje last van hoog water. In ieder geval verschijnen Kees Klaver, Kees Schelling, Paul Neering, Sascha van der Ende en ondergetekende aan de start. Een aantal partners gaan paralel wandelen.Komt allen en wellicht verschijnen er ook een aantal lopers van Trias Heiloo die ook naar de halve marathon van Madrid gaan op 1 april. Ook is tot mij gekomen dat Henk Bruning met verhuisdozen door Amsterdam zeult dus wellicht is ook hij van de partij.

Edward Neering

Foto: Februrri 2012, Paul Neering finisht in de Schoorl groet Schoorl loop.

Getijden zo 11 mrt
04:02 -106 cm
08:44 51 cm
16:13 -114 cm
21:44 76 cm

AZ wint verdiend van Udinese met 2-0

Toeschouwers: 12.579

Scheidsrechter: Borbalán (Spa)

Geel: Elm, Domizzi, Pazienza, Danilo

AZ mag een jonge ploeg hebben, maar we blijven ons maar verbazen over het leervermogen van de selectie van Gertjan Verbeek. Net als thuis tegen Anderlecht bleef AZ ook tegen Udinese moeiteloos overeind door een slimme en volwassen benadering van de Europa League-wedstrijd.

Vooral het middenveld van onze trots speelde weer eens fenomenaal goed. Elm, Martens en Maher waren in balbezit superieur aan hun Italiaanse collega’s. En door het merkwaardige 5-3-2 systeem van Udinese kreeg de opbouw van AZ alle vrijheid. Elm zakte iets terug om het centrum te ondersteunen en Marcellis en Poulsen waanden zich in een speeltuin.

De 2-0 was verdiend, maar misschien deed AZ zichzelf wel te kort. Ondanks enkele goede mogelijkheden voor de gasten (vooral die voor Pazienza bij de tweede paal). Falkenburg en vooral Altidore kregen in de laatste minuten de kans om de tweestrijd al in de heenwedstrijd zo goed als te beslissen.

Natuurlijk zal Udinese in de return met een andere benadering de wedstrijd tegemoet treden, en zal di Natale langer meespelen dan vanavond, maar de Friulianen lieten zien vooral een counterploeg te zijn. Als AZ het slim aanpakt, en Beerens en Holman fit zijn, dan ligt er in Udine ruimte voor een knock-out. De kwartfinale lonkt; wie had dat in juli gedacht?

Artikel geplaatst op: 08 Maart 2012 – 20:09