Eva tegen haar Moeder

Foto: Bert Trompetter

Eva in actie bij de SV Zwanenburg tegen haar moeder. Moeder tegen dochters. Op deze foto is technisch al te zien dat Eva in sporen zit van Adam Maher ;-). Van haar vader zal ze het niet hebben. Hij kreeg bij zijn afscheid als voetballer bij Pancratius 5 het voetbalboek van Wiel Coerver in het chinees met daarin de geschreven bijdrage “Kappen, de perfecte beweging, adieu Edward, Voetbal zal altijd chinees voor je blijven”

Adam Maher talent van het jaar!

Maher gekozen tot Talent van het Jaar!

AZ-middenvelder Adam Maher is gekozen tot Talent van het Jaar. De 18-jarige spelverdeler is de tiende winnaar van de Johan Cruijff Prijs.

8 mei 2012

Door Alexander Drost

Voor Maher ging de prestigieuze prijs naar Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Miralem Sulejmani, Eljero Elia, Gregory van der Wiel en Christian Eriksen. Laatstgenoemde won dit jaar de Bronzen Schoen.

De jury bestond naast Johan Cruijff uit Ronald Koeman, Frank de Boer, Youri Mulder, Jan van Halst, Phillip Cocu, Willy Dullens, Ron Jans, Wim Jonk en Bert van Marwijk. Naast de trofee krijgt Maher het recht om een Cruyff Court aan de leggen op een locatie waar hij dat wil.

Nummer veertien noemde Maher de terechte winnaar. “Hij is één van de meest constante voetballers geweest dit jaar, die bijna alle wedstrijden een vaste waarde is geweest voor AZ”, aldus Cruijff. Maher zelf was gelukkig met zijn onderscheiding. “Het is een fantastische prijs, die het seizoen compleet maakt.”

“Maar je doet het niet alleen, je hebt je teamgenoten nodig om zo te kunnen presteren. Ik vind het een eer dat een jury met deze grote namen, zoals Johan Cruijff en Bert van Marwijk, mij als talent van het jaar kiezen.”