Ideaal weer morgen bij de Halve van Egmond

Kombijloop_badhoeveodorp_mei_2008_0 Morgen is het zover. De halve marathon van Egmond. 21,1 zware kilometers door het dorp Egmond aan Zee, over het strand en vervolgens door duinen terug naar Egmond. Het zal eb zijn en door de vorst is het strand relatief hard. Morgen schijnt het zonnetje en er is een zuidelijke wind windkracht 4/5. Dus over het strand wind tegen maar zonder vorst want het wordt 4 graden aan de kust. We starten om 12.55 dus om 14.54.59 zal ik finishen (of iets later). De weersomstandigheden zijn ideaal voor een "toptijd". Nu maar hopen dat we bij de start niet in een "file" terechtkomen want dan kunnen we een acceptabele tijd wel schudden. Paul Neering is aan het terugkomen een gaat morgen als haas mee om een cruisesnelheid van 5.40 min per kilometer te realiseren.

Ik heb de afgelopen twee weken niet getraind om het "Yvonne van Gennip effect" te kunnen bewerkstellingen. Iedereen weet het nog wel > Yvonne van Gennip werd destijds gedwongen om rust te nemen ivm een flinke griep vervolgens haalde de 3 gouden medailles op de olympischse spelen van Calcary. Of ze had "gepakt" of het kwam door de opgelegde arbeids/rustverhouding. Ik hou het maar even op het laatste. Haar prestatie is destijds  zeer opmerkelijk geweest>  in die tijd >  op alle EK’s en WK’s eindigde ze altijd als 3e of 4e achter de oostduitse schaatsters waarvan we achteraf weten dat ze flink met hun neus in de doping zaten.

Tijdens mijn trainingsessies bij Bofit is er altijd gehamerd op de arbeids/rustverhouding tijdens het hardloop/trainingsperioden en ook tijdens werk.

Edward Neering

Klik op onderstaande link voor de weersverwachting (RTV-NH site/weer) in het Kennermerland voor de Halve Marathon van Egmond.

http://tornado.meteocon.nl/meteoconsult.products.rtvnh/index.jsp?id=1