hennah Buijne

Herstelling_2007_bezoek_buijne_ab_3 Onlangs bezocht onze wethouder Fort Abcoude (zie foto) van de Stichting Herstelling. Een goed bezoek met een stevig debat met een aantal bestuursleden. Deze week wankelde ze even met haar onderwijsportefeuille inzake de gewraakte lesbrief. Uiteindelijk mocht ze blijven van de amsterdamse gemeenteraad. Gelukkig maar want ze is een goede wethouder op Werk & Inkomen in de stad.

Twee directeuren Herstelling vanaf 1 mei 2008.

Edward_in_rode_herstellingtrui_goed

Deze week vele keren vroeg om half zes op. Half zes opstaan, dan ben ik om 7.45 uur op mijn werk, is nog steeds na 3 jaar de grootste straf die ik mezelf aandoe!!

In de selectiecommissie gezeten voor de nieuwe directeur Werkbedrijf Herstelling. Naast de stichtingsdirecteur komt er nu ook binnen de Dienst Werk & Inkomen ook een aparte directeur voor de uitvoering van de Herstellingtrajecten, Ik ga als directeur van de stichting Herstelling me vooral bezig houden met de acquisitie van opdrachten, de de monitoring ervan,  bij de Forteigenaren van de Stelling van Amsterdam en ander cultureel erfgoed binnen Noord-Holland. Het relatiebeheer met alle partners in het uitgebreide netwerk van de Stichting Herstelling Voorts ga ik aan fondswerving doen voor de stichting en ik doe alles op gebied van pers, radio en televisie > kortom de media en overige communicatie dus. Tenslotte ben ik namens de stichting uiteraard verantwoordelijk voor alle activiteiten ten behoeve van  Herstelling Internationaal.

Op deze mnier wordt de relatie tussen de gemeentelijke Dienst Werk & Inkomen en de stichting Herstelling ontvlochten. De dienst Werk & inkomen knapt dus in opdracht van de Stichting Herstelling de forten op met haar klanten die een re-integratietraject volgens volgens de Herstellingsmetodiek. De stichting Herstellig is eigenaar van de methodiek en ziet toe dat deze door de DWI wordt uitgevoerd.

Deze nieuwe rol past mij uitstekend en vanaf 1 mei ga ik voor de volle 100% los en focussen op deze taken die ik voor een deel nu uiteraard al doe. per 1 mei zal de nieuwe directeur binnen de Dienst Werk & Inkomen met zijn baan beginnen. Samen met hem gaan we de klus klaren en wordt Herstelling het beste re-integratietraject voor moeilijke doelgroepen in Nederland voorzover het nu al niet is! In ieder geval een parel naast de vele private re-integratiebedrijven die zich met dezelfde doepgroep op de private markt bewegen. Naast de nieuwe uitdagingen die hierin besloten liggen is er nog een ander fenomeen waar ik naar uit kan kijken. Ik hoef pas om half zeven mijn bed uit!

Edward Neeirng