Dam tot Dam loop

Op 23 september 2007 wordt de Dam tot Dam loop verlopen. Velen van de Neeringen zullen aanwezig zijn zo ook de Duin- en Krijtberglopers en de lopers van de diverse Marathonnen in den lande > Kortom lopers aller nederlanden verenigt u in de D2D-loop 2007.

Cor Neering

Het is vandaag 4 mei, dodenherdenking. Zelf de oorlog niet meegemaakt. Het doet me altijd denken aan dat ene verhaal van mijn vader, Cor Neering (1909-1978), dat ik altijd doorvertelde op het schoolplein. Pa vertelde ons dat hij ongeloofelijk veel mazzel had gehad in de oorlog. Hij zat bij de burgerbescherming (BB) en had in Amsterdam Oost dienst. Volgens mijn vader waren er veel bombardementen ivm strategishe doelen in Amsterdam Oost. Volgens hem regende het op een dag bommen en hij vertelde dat zijn helm zijn redding was omdat een bom precies op zijn helm belandde en daar ontplofte. Hij hield mij altijd voor dat zonder helm hij er niet meer geweest zou zijn. Ik vond het een plausibel verhaal en vertelde het op het schoolplein. Mijn klasgenoten hingen aan mijn lippen.

Later hoorde ik dat mijn vader in de 1e van Swindenstraat s’nachts door de bombardementen op de achterliggende Mauritskade heen sliep. Ook een effectieve methode om te overleven lijkt mij.