Stadsdeel Bos en Lommer

Bos_en_lommer_027 foto: Edward Neering Kolenkitbuurt Bos en Lommer

Hij komt weer regelmatig langs! De vraag "Wat doe je nu eigenlijk". Na een half jaar een opdracht als hoofd sociaal domein op het stadhuis te hebben gedaan bij de Amsterdamse bestuursdienst zit ik nu na de vakantie op het stadsdeel Bos en Lommer. Juist ja die van de scheur in het gebouw in de parkeergarage. Ik werk nu op de voormalige scheur en voel me veilig want dit gebouw is nu misschien wel het veiligste van heel Nederland. Hillen en Roossen zal me dankbaar zijn voor deze uitspraak! Anyway mijn huidige opdracht is om op alle basisscholen in Bos en Lommer het zogenaamde "tienerpakket" in te voeren. Zorgen dat alle kinderen/jongeren in Bos en Lommer goede ouderondersteuning kunnen krijgen, dat ze gebruik kunnen maken van goede professionele voorzieningen als huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs. Ook naschoolse activiteiten wat tegenwoordig met een duur woord  "talentontwikkeling" heet. Wat dat laatste betreft wordt al heel veel gedaan. Daarnaast moet er voor gezorgd worden dat voorzieningen die ophouden als jongeren 12 worden en naar "de leerfabrieken gaan" dat die kunnen worden voortgezet. Zeg maar dat voorzieningen beschikbaar zijn voor tieners van 10 tot 14 jaar. Je moet dan denken aan sportbuurtwerk waar je niet meer mee mag doen als je naar het voortgezet onderwijs gaat. Daarnaast gaan we de knelpunten in kaart brengen die jongeren ondervinden als ze eenmaal in de brugklas zitten. Alles met het doel om voortijdig schooluitval te voorkomen en tieners een succesvolle schollloopbaan te laten doorlopen. Bos en Lommer bestaat overigens per 1 mei 2010 niet meer, het stadsdeel gaat mee in de fusie van vier stadsdelen naar het stadsdeel West. Stadsdeel West is dus een samengaan van Westerpark, Oud West, de Baarsjes en Bos en lommer.

Edward Neering

Eén gedachte over “Stadsdeel Bos en Lommer”

  1. Mooi initiatief waarvoor je werkt en nu nog de uitdaging dat het gaat werken.Misschien kan Bofit hierin ook nog iets betekenen. We komen binnenkort met het jeugdbegeleidingsplan en ik wil dit graag aan jou presenteren. Ik ben benieuwd hoe een vakman als jij hierover denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.