Management by flying around ;-)

 

De manager in de luchtballon -management by flying around-

Een man vliegt in de luchtballon en realiseert zich op een gegeven moment dat hij verdwaald is. Hij besluit wat lager te gaan vliegen. Hij ziet een vrouw en gaat nog wat lager vliegen en schreeuwt: "Hallo daar, kunt u mij helpen? Ik heb een vriend beloofd dat ik hem een half uur geleden zou ontmoeten, maar ik weet niet waar ik op dit moment ben".

Management by flying around

 

De vrouw antwoordt vanaf de grond: "Ja, zeker. U bevindt zich in een luchtballon, ongeveer 5 meter boven de grond varend. U bevindt zich op 52,4 graden noorderbreedte en 5,3 graden oosterlengte".

"U bent zeker een ICT-er" zegt de man in de ballon.

"Dat klopt", zegt de vrouw, "maar hoe weet u dat?".

"Nou" , zegt de ballonvaarder, " alles wat me heeft gezegd is technisch correct, maar ik kan niets met die informatie. Het heeft me alleen tijd gekost en ik weet nog steeds niet waar ik ben".

De vrouw zegt: "dan bent u zeker een manager".

"Dat klopt", zegt de ballonbvaarder, "maar hoe weet u dat?".

"Wel," zegt de vrouw, "U weet niet waar u bent of waar u heengaat. U heeft een belofte gedaan, maar u heeft geen flauw idee hoe u die kunt nakomen. En nu verwacht u dat ik u probleem oplos. Het is een feit dat u zich in dezelfde situatie bevond voordat u mij ontmoette en op de een of andere manier is opeens allemaal mijn schuld".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.