Staking Koninginnedag gaat door!

Iamsterdam_003

Zoetermeer, 23 april 2010

Abvakabo FNV wint kort geding: verbod op Koninginnedagstaking afgewezen

De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft het kort geding dat de gemeente tegen Abvakabo FNV had aangespannen, in het voordeel van de vakbond beslist. De gemeente Amsterdam wilde de vuilnismannen en hun bond verbieden op Koninginnedag te staken, terwijl de officixc3xable aanzegging de deur nog niet uit was. De rechter vond het verbod voorbarig.

De rechter heeft bepaald dat de actie uiterlijk 26 april aangezegd dient te worden en dat de gemeente deze aanzegging moet afwachten. Daarnaast heeft de rechter de gemeente Amsterdam de opdracht gegeven om met de bonden in overleg te gaan om de staking te kunnen voorkomen.

Ruud Kuin, bestuurder Abvakabo FNV: xe2x80x9cWe zijn erg blij met deze uitspraak. Amsterdam heeft na herhaaldelijke verzoeken van onze kant niet eerder willen praten over te treffen maatregelen om de overlast te beperken en de veiligheid te waarborgen. Wij nodigen de gemeente bij deze uit om zo snel mogelijk met ons in overleg te gaan om over de voorzieningen te praten.xe2x80x9d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.