xc3x83mbtseed Gemeente Amsterdam

Andr_en_marja_25_jaar_getrouwd_052 Vandaag de ambtseed bij de gemeente Amsterdam afgelegd met een aantal nieuwe AGA collega’s. Zelf ben ik als meer dan 28 jaar in dienst maar had "m" nog nooit afgelegd.

Je belooft bij de ambtseed plechtig dat je; de gerechtigheid zal dienen, dat je trouw zult zijn aan de grondwet en andere geldende wetten, loyaliteit aan bestuursorganen, onpartijdigheid, zorgvuldig met informatie om zal gaan, dat je de geloofwaardigheid van het ambt niet zult schaden, dat je zelfstandig zult oordelen over de morele juistheid van je handelen, en nog een paar zaken die om de hoek komen kijken bij intergriteit.

Opvallend was dat van de 26 aanwezige ambtenaren er maar xc3xa9xc3xa9n "Bij God" de eed aflegde. Dus de overige 25 ambtenaren verklaarden tegenover gemeentesecretaris Henk de Jong "Dat verklaar ik, dat beloof ik". Ik dus ook, waarvan acte!

Overigens een kale bedoening. De groep legde om de beurt, zittend op afroep van naam de belofte af. Geen vingers omhoog o.i.d. Dergelijke sessies dus formeler organiseren is mijn advies.

Edward Neering

Op bovenstaande foto: Ingmar Kappers, Anita Jansen,’Hendrike Bleuming, Didier Majoero, Suzanne Rechtuijt, Erwin Gorter, Edward Neering en Saartje Heederik

Andr_en_marja_25_jaar_getrouwd_055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.