Excuses provider problemen met deze weblog

Foto: Josje Schonagen

Beste Weblogger,

Weblog.nl heeft, zoals je ongetwijfeld weet, een complex en langdurig migratietraject achter de rug, waarbij helaas veel is misgegaan. Namens Weblog.nl bied ik je hierbij onze welgemeende excuses aan voor de hinder die jij als blogger hebt ondervonden van deze technische problemen.

Weblog.nl maakte tot augustus 2011 gebruik van de software van TypePad. Een nieuwe strategische koers van dit bedrijf dwong Weblog.nl over te stappen naar een andere technische omgeving. De migratie van de omvangrijke hoeveelheid data verliep veel moeizamer, dan vooraf door alle betrokken partijen was voorzien. De weblogs waren hierdoor lange tijd offline.

De migratie van Weblog.nl is nu grotendeels afgerond. 338.225 weblogs staan nu live.

Helaas is echter gebleken dat we nog steeds technische problemen ondervinden. Bijvoorbeeld 13% van de blogs missen afbeeldingen (foto’s en video’s) die tijdens de migratie verloren zijn gegaan. Inmiddels heeft TypePad op 20 december dankzij juridische stappen van onze kant, bevestigd deze bestanden in zijn bezit te hebben en deze over te dragen aan Sanoma Media. De verwachting is dat de afbeeldingen half januari arriveren bij Sanoma Media. Dan zal de technische afdeling nog minstens 1,5 week nodig hebben om de bestanden te controleren op juistheid en volledigheid. Uiteindelijk is de verwachting dat uiterlijk eind januari alle media bestanden gexefmporteerd zijn in de weblogs.

Wij betreuren het ten zeerste dat de migratie van Weblog.nl naar een nieuw systeem door allerlei technische problemen niet goed verloopt . Helaas kunnen we niet inschatten wanneer de problemen zijn opgelost en kunnen we niet garanderen dat er geen nieuwe problemen ontstaan. In bijgaande FAQ (http://helpdesk.web-log.nl/?categories/?20026602-faq-veel-gestelde-vrag?en) vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Wekelijks wordt dit ge-update om de gebruikers op de hoogte te houden van de stappen die we zetten.

Onze ambitie is om de gebruiksvriendelijkheid, het bereik en de service van Weblog.nl terug te brengen naar het niveau zoals je die voor de migratie van ons gewend was. We hebben hier echter tijd voor nodig, maar werken er hard aan om dit te herstellen.

Met vriendelijke groet,

Leonard Bukenya
Business Unit Manager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.