Uitmarkt Exit!

Gisteren op pad geweest. Met de Fiets op de trein om mijn mobiliteit te optimaliseren. Gestart bij de Dag van de Venen in Abcoude. Leuk om te zien hoe fort Abcoude benut werd als expositieruimte voor vele kunstenaars en hoe een bonte stoet van kramen uitstekend past langs de facade van dit eerste gebouwde fort van de Stelling van Amsterdam.

Vervolgens op weg naar de Uitmarkt in Amsterdam. Eerst langs het Gein gefietst richting Zuidoost. Blijft toch raar dat je langs Amsterdam Zuidoost fietst maar je je in de provincie Utrecht bevindt, van die dingen. Prachtige fietstocht overigens. Met de metro naar het Amstel en vervolgens verder gefietst naar de Meerhuizenstraat 21 alwaar ik in 1983,84 en 85 heb gewoond bij de 81 jarige ome Willem op driehoog achter. Het meerhuizenplein was omgetoverd met nieuwe apartementen geheel in stijl van de Amsterdamse School. Mooi en knap gedaan door de verantwoordelijk Architect.

Vervolgens een biertje willen halen in mijn oude stamkroeg van vroeger Carels 1 > wat blijkt een dichtgetimmerd cafe dus verderop in de Frans Halsstraat mijn dorst gelaafd bij Quinto (een zinsspeling op "Carels 5" maar dit voor de kenner). Eindelijk naar de uitmarkt maar daar kan ik kort over zijn > het was drie keer niets dus gauw rechtsomkeert. Ik pleit voor een splinternieuw concept voor de opening van het thearterseizoen. Exit Uitmarkt dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.