Paul Neering wint en verliest!

Tom Weller loop 2010

Duin en kruid 

 

Het is een traditie geworden. De eerste zondag van november wordt de Tom Wellerloop verlopen, voorheen de Duin en Kruidbergloop te Santpoort Noord. Een loop van 10 Engelse mijlen door het mooie duingebied achter Santpoort Noord en Zuid met als ijkpunt Parnassia aan het Bloemendaalse strand. Deze keer was ikzelf letterlijk en figuurlijk xe2x80x9cuit de  runningxe2x80x9d vanwege een mysterieuze slijmbeursblessure aan mijn knie. Met de kennis van nu kunnen we stellen dat Paul Neering  vandaag zowel winnaar als verliezer was. Ja, chapeau, winnaar van de loop wat eigenlijk na 8 kilometer al was gepiept. Het geforceerd dichtlopen van een gat van 50 meter werd Kees Schelling wederom fataal. Een terugkerend sjabloon bij de manager uit Diemen en je vraagt je af of hij qua lopen wel zijn noodzakelijke leermomenten doormaakt, maar dat terzijde. Wel ontving hij vandaag de virtuele prijs van bestgeklede loper. In de jaren tachtig had Kees al een sublieme roze trui aan tijdens het wielrennen maar ook hier werd de hoogste trede van het podium niet gehaald. Paul finishte dus in 1.22 uur en Stefan Dxc3xb6bner in 1.25 uur. Jammer was het ontbreken van oudwinnaar Mark Slamen die momenteel vader is geworden van zoon Noah!.Noah is de mogelijke toekomstige winnaar van de TWL in 2029!  Bram Harding was nieuw in het deelnemersveld en pakte de bronzen plak met zijn 1.33 uur.

Altijd is door de organisator Paul Neering steevast gezegd dat de loop 17 kilometer was dus vond je het niet erg dat je vier minuten langzamer liep dan de je Dam tot Damtijd van dat jaar. Maar wat blijkt nu!…. Drie onafhankelijke GPSmeters hebben vandaag aangetoond dat de loop exact 16,1 km is en dus precies even lang als de D2D, de heuse 10 engelse mijlen. Dat is met terugwerkende kracht even slikken mensen, laat we het er maar op houden dat lopen op onverharde paden meer kracht kost en dus een langzamere tijd genereert.

De nederlaag van Paul Neering ligt op organisatorisch vlak (Toch altijd juist xc3xa9xc3xa9n van de sterke punten van de Neeringen!!) In 2007 verdwaalden Collete Groenewegen en Mark Slaman. In 2008 verdwaalde Mark Slaman in de eindfase. In 2009 verdwaalden Kees Klaver en Edward Neering en dit jaar verdwaalden Kees Schelling en Kees Klaver, beiden misten de juiste afslag van het Wezenpad. Kees Schelling, bij 8 km dus nog tweede in de loop, eindigde in 1.55 uur en Kees Klaver kwam, schrik niet, na 2 uur en 45 minuten in bijna verwarde toestand het pakeerterrein van Duin en Kruidberg opgestormd. Oorzaak is natuurlijk dat de route onderweg niet goed is aangeven terwijl Paul Neering als organisator maar steeds volhoudt dat dit wordt ondervangen als er in koppels wordt gelopen.Maar wie loopt er nog met iemand samen na 10 km? Het is een attitude die bijna gelijk staat met het standpunt van de UEFA om geen technische middelen tijdens voetbalwedstrijden in te zetten. De positie van Paul als onomstotelijk organisator staat ter discussie dan wel wankelt!

Edward Neering

De volledige uitslag:
 
Paul Neering             1.22.26
Stefan Doebner        1.25.23
Bram Harding            1.33.03
Jan de Ruijter            1.33.06
Tom Harding             1.35.02
Harry Lunote             1.43.04
Jan Jacobse             1.43.28
Sacha van der Ende   1.55.17
Kees Schelling          1.55.38
Kees Klaver              2.42.44
 

Paul Neering Groet uit Schoorl 
Paul Neering