xc3x83mbtseed Gemeente Amsterdam

Andr_en_marja_25_jaar_getrouwd_052 Vandaag de ambtseed bij de gemeente Amsterdam afgelegd met een aantal nieuwe AGA collega’s. Zelf ben ik als meer dan 28 jaar in dienst maar had "m" nog nooit afgelegd.

Je belooft bij de ambtseed plechtig dat je; de gerechtigheid zal dienen, dat je trouw zult zijn aan de grondwet en andere geldende wetten, loyaliteit aan bestuursorganen, onpartijdigheid, zorgvuldig met informatie om zal gaan, dat je de geloofwaardigheid van het ambt niet zult schaden, dat je zelfstandig zult oordelen over de morele juistheid van je handelen, en nog een paar zaken die om de hoek komen kijken bij intergriteit.

Opvallend was dat van de 26 aanwezige ambtenaren er maar xc3xa9xc3xa9n "Bij God" de eed aflegde. Dus de overige 25 ambtenaren verklaarden tegenover gemeentesecretaris Henk de Jong "Dat verklaar ik, dat beloof ik". Ik dus ook, waarvan acte!

Overigens een kale bedoening. De groep legde om de beurt, zittend op afroep van naam de belofte af. Geen vingers omhoog o.i.d. Dergelijke sessies dus formeler organiseren is mijn advies.

Edward Neering

Op bovenstaande foto: Ingmar Kappers, Anita Jansen,’Hendrike Bleuming, Didier Majoero, Suzanne Rechtuijt, Erwin Gorter, Edward Neering en Saartje Heederik

Andr_en_marja_25_jaar_getrouwd_055

Staking Koninginnedag gaat door!

Iamsterdam_003

Zoetermeer, 23 april 2010

Abvakabo FNV wint kort geding: verbod op Koninginnedagstaking afgewezen

De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft het kort geding dat de gemeente tegen Abvakabo FNV had aangespannen, in het voordeel van de vakbond beslist. De gemeente Amsterdam wilde de vuilnismannen en hun bond verbieden op Koninginnedag te staken, terwijl de officixc3xable aanzegging de deur nog niet uit was. De rechter vond het verbod voorbarig.

De rechter heeft bepaald dat de actie uiterlijk 26 april aangezegd dient te worden en dat de gemeente deze aanzegging moet afwachten. Daarnaast heeft de rechter de gemeente Amsterdam de opdracht gegeven om met de bonden in overleg te gaan om de staking te kunnen voorkomen.

Ruud Kuin, bestuurder Abvakabo FNV: xe2x80x9cWe zijn erg blij met deze uitspraak. Amsterdam heeft na herhaaldelijke verzoeken van onze kant niet eerder willen praten over te treffen maatregelen om de overlast te beperken en de veiligheid te waarborgen. Wij nodigen de gemeente bij deze uit om zo snel mogelijk met ons in overleg te gaan om over de voorzieningen te praten.xe2x80x9d

Groepsfoto Nel Neering en Piet van der A 50 jaar huwelijk

Groepsfoto_nel_en_piet We gaan nog op zoek naar een scherpere versie. O.a. op deze foto te zien: Judith Sonder, Carla Sonder, Rob Sonder, Tim Sonder, Hans Schelling, Pauline van der A, Menno Schelling, Ton Neering, Marja Keijzer, Andrxc3xa9 Neering, Carla Neering, Paul Neering, Irene Notenboom, Jopie Neering, Nel Pauw, Richard van der A, Wil Neering, Cees Neering, Elma Neering, Fred Fagel, Jan Breedijk, Jan van Scheppingen, Jos Reekers, Petra van der A, Pauline van der A, Monique van der A, Dennis van der A, Bob Becker, Ria Becker, Linda Reekers,Jeroen Reekers, Bart Reekers, Annette Neering, Josxc3xa9 Breedijk, Yolanda Neering enz, enz, ens