Afscheid Piet Dek bij Pantar Amsterdam

Piet_dek Vandaag toch een bijzondere dag. Piet Dek nam vandaag afscheid van Amsterdam als algemeen directeur van Pantar Amsterdam. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het domein van de re-integratie in het Amsterdamse domein van Werk en Inkomen. Al reeds onder de vlag van wethouder Piet Jonker trad Piet Dek aan als directeur van de WRA-groep. zeg maar de Amsterdamse Sociale Werkvoorziening.  De wegen van Piet Dek en mijzelf zijn een aantal malen gekruisd. Een bijzondere man met een enorme gedrevenheid en vooral "Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg". Daarnaast was Piet Dek een man van "een man een man, een woord een woord", dus naast gedreven ook degelijk en betrouwbaar. Hij is de enige directeur van de grote spelers in het domein van Werk en Inkomen die overeind is gebleven door de jaren heen, 17 jaar lang. Voor de WRA, later Pantar Amsterdam, heeft hij veel betekend en veel voor elkaar gekregen.

In samenwerking met de toemalige directeur van Maatwerk Amsterdam heb ik met Piet Dek destijds in mijn Maatwerktijd een contract afgesloten voor allen die destijds in de wachtkamer zaten van de Wet Sociale Werkvoorziening. In plaats dat ze thuis zaten te wachten op een plaats in de Sociale Werkvoorziening (er waren wachtlijsten omdat er beperkt ruimte is in de SW) namen we ze in dienst bij Maatwerk Amsterdam en werden ze alvast aan het werk gezet binnen de SW. Op het moment als er weer ruimte was bij Pantar om in te stromen bij de SW stroomden deze werknemers dus uit bij Maatwerk. Een typisch geval van een win/win/win situatie in een hele simpele constructie. Een voorbeeld van "Als het simpel is xc3xa9n het is goed, dan is het dubbel zo goed!!" Eerst werden deze "P-banen"genoemd (P van Perspectief op de SW) later werden ze prxc3xa9-SW banen genoemd. Op deze simpele manier zijn er de afgelopen jaren honderden mensen in het souterain van de arbeidsmarkt niet achter de geraniums komen te zitten maar konden instromen in het "mensontwikkelbedrijf" Pantar van Piet Dek en zijn aan het werk gegaan met het ontwikkelen van een passend perspectief.

Samen met vele collega’s hebben we Piet Dek vandaag nog eens veel goeds toegewenst voor de toekomst. Dat gaat zeker goed komen.

Edward Neering