Wandeling Tom Wellerloop 2009

Fotoxqcrq3iy De Tom Wellerloop kenmerkt zich doordat er twee activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden. De Hardloopwedstrijd komt de wandeltocht tegen na zo’n 11 kilometer voor de hardlopers en 4 km voor de wandelaars. Elk jaar weer een hoogtepunt tenzij er iemand is verdwaald dan wel uitgeput voorbij komt en nog 6 km voor de kiezen heeft. Oordeel zelf over Jan Jacobse die op de foto hieronder de wandelgroep passeert.

Op de foto boven: Andrxc3xa9 Neering, Marja Keijzer, Cynthia Pijlman, Anneke Westerbos, Ans Vraneker, Froukje Klaver en Irene Nooteboom.

Jan_jacobse

Tom Wellerloop 2009: Mark Slaman grijpt de macht!

Tom_wellerloop_2009_006 Eindelijk was het dan zover. Mark Slaman wint de Tom Wellerloop door de Kennemerduinen met start en finish bij Duin en Kruidberg in Santpoort Noord. Hij greep net naast het parcoursrecord van Stefan Dxc3xb6bner. Keihard had hij getraind na de Dam tot Dam loop en onderweg strooide hij zijn opponenten nog zand in de ogen door te zeggen "Blij dat ik jullie nog bij kan houden". Op het wezenpad gooide hij zijn schaapskleren af als een hongerige wolf liet hij Paul Neering zijn hielen zien De uitslag is als volgt.

1. Mark Slaman  1.19.30

2. Paul Neering  1.20.19

3. Stefan Dxc3xb6bner 1.21.06

4. Auke Zwerver  1.29.02

5 Jan Ruijter   1.29.35

6. Kees Schelling   1.29.36

7. Edward Neering 1.33.00*

8. Tom Harding  1.35.05

9. Jan Jacobse 1.39.05

10. Kees Klaver 1.48.02

De overwinning bij de vrouwen ging naar Sasha van der Ende. Zij finishte in 1.48.18 en was bij de vrouwen de enige deelnemer en dus was haar prestatie een dikke gouden plak waard!!

* Deze deelnemer heeft een andere route gelopen. Het is nog niet duidelijk of er een omweg is genomen of dat er is afgesneden. Mocht blijken dat er afgesneden is dat zal diskwalificatie volgen.

Binnengekomen reactie Paul Neering op 10 nov. 2009

Reactie:
Beste medelopers Het moet me van het hart dat het wedstrijdverloop zeer smal is weergegeven door bovenstaande. De kille cijfers mogen dan voor velen als waarheid worden gezien…de gevoelswaarde is toch door een ieder ervaren als uniek. Zie daar Kees Klaver die een pr loop. En Sascha van der Ende die zich zorgen maakte voor de loop en vervolgens ontspannend een eindsprint plaatst waarmee duidelijk wordt gemaakt…is dit alles? Tom Harding loopt eigelijk ongetraind 1.35.04 ik bedoel.. tsja volgende keer wel trainen en de Mark Slamannen hebben een probleem. Hoe hard de wedstrijd is gemaakt door de toppers (Kees Schelling en Stefan Doeber)mogen duidelijk zijn…Mark Slaman was de enige die als eeste over de meet zou komen, zoveel was wel duidelijk na 7 km. Hoewel terecht gewonnen door Mark, dacht ik dat een tussensprint na 12 km wel op plaats zou zijn om te testen dat wat Stefan en ik al dachten. Ik kapot, Stefan leeg, Mark winnaar…tjsa.

Paul Neering

Tom_wellerloop_2009_019

Mark Slaman

Tom_wellerloop_2009_021

Sasha van de Ende (midden)

Loopgroep_tom_weller_herfst Start Tom Wellerloop: De groep vertrekt in een zonovergoten herfstig Duin en Kruidberg te Santpoort Noord.

Foto’s: Marja Keijzer, Irene Nooteboom en Edward Neering