Opening Burcht Harenkarspel

Opening_burcht_harenkarspel_007_2 Opening_burcht_harenkarspel_018_2

Opening_burcht_harenkarspel_026

Vandaag op de fiets van Alkmaar naar Harenkarspel, Mooie route via Koedijk. In Harenkarspel werd het startschot gegeven voor revitalisering van het "Het huys van Nuwendore" door de provincie Noord-Holland. Coordinatie ligt bij Arnold Goedman. Een dwangburcht van Floris de V tegen de prachtige Westfrieseomringdijk aan. Herstelling heeft het Bord gemaakt (zie foto) en ook de klapconstructie zodat het bord omhoog komt als gedeputeerde Sascha Baggerman, die met een parachute naar beneden kwam, met de bijl het touw doorhakte. Op de derde foto een maaltijd uit de 12e eeuw > mooie foto voor Horeca Herstelling.

Kwam verder om mijn fietstocht naar Schagen (officieel is het mijn eerste vakantiedag > dus even werken tussendoor) langs het cultuurhistorische dorpje Eenigenbrug. Nooit van gehoord maar sinds vandaag ben ik ook bewonderaar. Zie foto hieronder van het kerkje (kan gehuurd worden voor feesten) een mooi monument ihkv religieus cultureel erfgoed.

Jammer dat stichting Herstelling niet officieel door de provincie was uitgenodigd maar door de doortastendheid van het personeel waren we er toch weer bij. Opening_burcht_harenkarspel_027

Foto’s: Edward Neering