Start Surinaams project alternatieve straffen

Start_gedetineerdenproject_054 En nu weer eens compleet iets ander op deze weblog. Deze week is op Fort Nieuw Amsterdam buiten Paramaribo in Suriname een bijzonder project van start gegaan.

In Nederland kennen wij al jaren de "alternatieve straf" ipv een gevangenisstraf. In Suriname is dat volslagen onbekend. In de gevangenissen zitten zowel oudere als jongere gedetineerden door elkaar heen en zitten daar vaak in embarmelijke omstandigheden.

In oktober 2007 is op initiatief van de Stichting Herstelling onder leding van Ruud Elshoff een rapport uitgebracht "Bij goed gedrag" om jeugdige deliquenten te werk te stellen op het Fort Nieuw Amsterdam. Om een lang verhaal kort te maken. Dat project is afgelopen maandag gestart. Op deze manier bouwen jongeren die vast zitten toch weer een perspectief op voor de periode na hun detentie en draagt het werken op het Fort bij tot hun resocialisatie. Daarnaast wordt het Fort als cultureel erfgoed weer opgeknapt, kortom een win/win situatie.

Op de foto: Minister Amarello- Williams van Arbeid, technologiche ontwikkeling en Milieu (ATM) verricht de openingshandeling. Naast haar de minister van Justitie Santokhi.

Foto: Carla/Evert Middelbeek

Schoonmaak bij AZ

Az_30_juni_2008_011 Op bijgaande foto betreedt Simon Czommer het trainingsveld van AZ. De supporters hebben er weer vertrouwen voor het komend seizoen. Patrick Kluiver komt als spitsentrainer, Shota Averladze komt als spelersbegeleider/ass.trainer. Augistin, Pele en Koenders mogen vertrekken. Gelukkig heeft Pele goed gespeeld tijdens een toernooi met jong italie dus wonder boven wonder is er interesse voor hem.

Stijn Schaars en Maarten Martens zijn weer terug en dat scheelt echt een slok op een flinke borrel. Moreno neemt de positie over van Opdam. Kees Luijckx en Germaine Lens zijn teruggehaald van respetievelijk Excelsior en NEC en er is nog 19 miljoen in reserve ivm de afgeketste transfer van Alves.

Foto: Edward Neering