pakjesavond

Sinterklaas_2007_pakjes_2_1

Vandaag werd ik op het werk aangenaam verrrast door het feit dat er een receptie werd georganiseerd ivm mijn 25 ambtsjubileum bij de Gemeente Amsterdam. Dit is alweer een tijdje geleden en wilde het uiteindelijk stilletjes voorbij laten gaan. Daar dachten anderen anders over en zonder het te weten was er een hartverwarmende bijeenkomst georganiseerd door Els en Helena. Fantastisch leuk. Dus toch maar voor de troepen getuigen dat ik het een eer vind om voor de publieke zaak te werken.

Dit alles met als risico, immers het is 5 december en ik had thuis beloofd om om 17.30 uur thuis te zijn hetgeen voor mij een zeer uitzonderlijke tijd is. Kortom de AEX-relatie-index stond onder grote hoogspanning temeer mijn vrouw nog belde en gortdroog verklaarde vergeten was om mijn cadeau (volgens afspraak) te kopen voor mijn schoonmoeder. Of ik het zelf toch maar wilde kopen in een AKOshop op het Amstelstation of Centraal Station!!!

Inmiddels stroomden steeds meer mensen het praktijkcentrum binnen die in het geheim waren uitgenodigd en de tijd verstreek> Momenteel ligt de AEX-index op 500 punten. Mijn relatie-AEX-index dreigde te zakken onder de 300 punten en dat staat gelijk aan een potentiele echtscheiding. Uiteindelijk om 18.40 uur thuis en opgehaald van het station beladen met cadeaus. Alles loopt met een sisser af en na mijn gedicht boven geprint te hebben voeg ik mij geruisloos in het feestgewoel van het jaarlijkse ritueel van pakjesavond. Een kwartier later sommeert mijn partner "Om ook eens wat te doen" waarop een automatisch een "natuurlijk schat" de avond faciliteert!!

De Sint gaf me dit jaar handschoenen en het boek van Voetbal Internationaal over 50 jaar betaald voetbal met als eerste wedstrijd in het boek Alkmaar- Venlo > de allereerste profvoetbalwedstrijd.

Dank u wel Sinterklaas!!