Weblog en Ontslag

Weblog en Ontslag

Al eerder deze week schreef ik over blogstress. Een ander fenomeen is het bloggen over het werk. Er zijn bloggers die spuien hun gehele vuile was over het werk op hun weblog. Voor werkgevers kan dit reden zijn om juridische stappen te ondernemen als de naam en faam van de baas in het geding is. Dus nooit op je weblog schrijven dat je baas te vergelijken is met Bokito en dat vrouwen met hem geen oogcontact moeten maken met het risico van 103 beten…………….. of stappen tot ontslag.

Geinteresseed > lees de link >http://www.tiscali.nl/content/article/nbuit/weblog_kan_tegen_werknemer_gebruikt_worden/424353.htm

Schoolfort

Deze week Fort Veld huis (Assendelft) en Fort Aagtendijk (Beverwijk) bezocht. Beiden Forten zijn een onderdeel van de Stelling van Amsterdam  ( www.stellingvanamsterdam.nl ) Over Fort Aagtendijk een andere keer meer. Fort Veldhuis ligt tussen Fort aan de Ham (Krommenie) en Fort Aagtendijk. Je komt er langs als je over de A9 naar Alkmaar rijdt. In het Fort is een oorlogsmuseum ingericht. Indien je er meer over wilt weten klik dan op onderstaande link. In het Museum zijn restanten tentoongesteld van vliegtuigen die in WOII in de omgeving zijn neergestort. Een bezoek met kinderen is dus altijd prijs! Je kunt het ook goed inpassen in een fietsroute langs de forten, moet je zeker een keer doen. http://www.arg1940-1945.nl/pages/museum/museum01.htm

Op Fort Veldhuis werkt ook de Stichting Herstelling, zij herstellen Forten van de Stelling van Amsterdam met werkloze, vooral  jonge allochtone, deelnemers. Kortom werken aan cultuurhistorisch erfgoed en tegerlijkertijd aan het voorkomen van langdurige werkloosheid. Hier wordt specifiek gewerkt aan het project "Schoolfort". Schoolfort is een samenwerking tussen de Amsterdamse VMBO scholen en de DWI/St. Herstelling als re-integratiebedrijf. Doel is om Vroegtijdig Schoolverlaten te voorkomen. Leerlingen worden drie maanden op het fort geplaatst om vooral leerdoelen te realiseren van gezag accepteren, werken met je handen in plaats van je hoofd, op tijd komen, sturctureel goed je huiswerk maken met eventuele begeleiding enz.

Met dit initiatief acteert de St. Herstelling (www.herstelling.nl ) actief aan de voorkant van de jongerenproblematiek en is er sprake van een goed begin van een ketensamenwerking tussen gemeentelijke diensten zoals de Dienst Werk & Inkomen en de De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling uit Amsterdam.

Edward Neering