Horecatranen

Vandaag met Roy naar het Amsterdams Historisch museum geweest. Leuk museum. viel me toch weer op dat in 1845 Amsterdam tot en met de Mauritskade was bevolkt en gebouwd. Badhoevedorp wat er nog niet. Ongeloofelijk wat er in anderhalve eeuw is bijgebouwd. Ook opvallend dat toen Amsterdam tot en met het hoofddoorpplein en plan Zuid was volgebouwd er meer dan 800.000 bewoners telde. Nu dus als stad veel en veel groter maar wel minder bewoners.

Daarna even wat eten en drinken in Het Nieuwe Kafxc3xa9 (Nieuwe Kerk)op de Dam. Bestelde 2 tomatensoep en wat te drinken. De serverseerster was onzeker > was eindeloos op zoek naar een pen om de bestelling te kunnen noteren, vond zeze, na een omweg, bij de bar. De drank kwam snel maar de soep liet maar op zich wachten. Tussendoor sprak ik haar aan en vroeg of ze de soep echt had besteld. Jazeker was vanzelfsprekend het antwoord echter mijn zesde zintuig protesteerde. Twintig minuten later kwam ze met een verschrikt gezicht op ons af. Ze was het toch vergeten maar wilde het toch nu echt in de computer zetten > moesten we wel weer wachten. Ik zei laat maar, we gaan weg en ze haalde de rekening voor de drank. Toen ze die bracht sprak ik haar toch even stevig aan en vertelde haar als ze nu gezegd had "ik heb een fout gemaakt maar regel nu met de keuken dat u voorrang krijgt"> ze zou het alsnog doen > plotseling sprongen de tranen in haar ogen en haar baas schoot te hulp "Het is haar eerste dag"!! Twintig minuten later was de soep er nog niet… we kregen de consumpties gratis maar stonden soeploss op de dam!!

Paus

Het is Pasen. Gisteren was op Radio 1 een item over het wetenschappelijk bureau van de VVD die er voor pleitte dat geweldadige teksten uit de Koran gehaald moesten worden. De hoogleraar bij de Tros-nieuwsshow veegde de vloer met dit VVD-standpunt aan en verwees naar de geweldadige teksten in de bijbel, het oude testatment. Voor de verliching hadden wij hier vele oorlogen in naam van God (bv 80-jarige oorlog) en nu nog zijn de meeste oorlogen religiegedreven. Wat dat betreft zal de humanisering van de islam nog wel even duren.  Vandaag spreekt de Paus de zegen uit over stand en land en zal Nederland voor de zoveeltste keer bedanken voor de bloemen uit Holland. Het zou mooi zijn als de Paus vandaag bekend maakt dat vanaf vandaag condooms gewoon door alle katholieken gebruikt mogen worden. Daarmee voorkom je de dood  van velen en hoef je er ook niet uit op te staan. Voorkomen is beter dan genezen of overlijden. Wat is nu eigenlijk geweldadig?