AZ -Werder Bremen

Gisteren met Abel naar AZ -Werder Bremen geweest. Spannende wedstrijd, vooral 2e helft, in een fantastiche sfeer in het DSB-stadion. Ik kijk bij dit soort evenementen ook hoe iets is georganiseerd. En het mag eens gezegd worden. Bij AZ is het perfect georganiseerd. Iedereen, ook de stewards, benaderen je met een glimlach, kortom dienstverlening in optima forma. Er is nooit rottigheid, nooit vechten, bijna geen kwetsende spreekkoren. Er wordt veel geinvesteerd om de sfeer te bevorderen zoals het uitdelen van AZvlaggen voor bepaald vak (denk dus niet dat de mensen dat allemaal meenemen) enz.  Positieve zaken rondom het voetbal moeten ook gemeld!

Tandarts

Vanmorgen naar de tandarts geweest. Ik zat alleen in in wachtkamer zo groot als mijn eigen huiskamer. Een dienstverlenende tandarts, praat wel erg veel, repareerde een afgebroken vulling. Binnen 15 minuten stond ik weer op straat en de rekening volgt later. Zonder vedoving geen enkele pijn gehad.

Hoe anders was het eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Twee keer per jaar ging er een siddering door Badhoevedorp. Het groen/beige wagentje van de schooltandarts was gesignaleerd bij xc3xa9xc3xa9n van de scholen. Als een lopend vuurtje ging dit over de trapveldjes waar wij pleegden te voetballen. En de dag kwam altijd dat de schooltandartsbus voor onze school parkeerde. De Plesmanschool had zelfs een aprart stopcontact aan de school om de bus van electriciteit te voorzien. Er kwam een lange rubberen electrische kabel vanuit de schoolbus naar dat stopcontact en de stroomvoorziening voor de tandsarts was een feit. Er was geen ontkomen meer aan.  Het moment dat je in de stoel zat kwam ook altijd. En natuurlijk had ik gaatjes, elke dag poetsen was er niet ingedramd door mijn ouders dus ik was regelmatig de sigaar…. Met een chineesaccent snauwde de tandarts mij  toe "Doe die mond nu wijd open anders boor ik in die tong van je"" en vroeg me >> "Poets je wel elke dag je tanden?" waarop ik eerlijk (goed katholiek opgevoed) antwoordde dat dat niet altijd het geval was >> en hij antwoordde  "Vergeet jij s’morgens ook je onderbroek aan te trekken als je naar school gaat""

Historisch terugkerende rituelen in een pijnigbus uit mijn jeugd He ergste was als je werd geholpen in xc3xa9xc3xa9n van de schoolpauzes want dan kwan de hele school meekijken over de schouders van tandarts Liem > want zo heette de beul uit mijn jeugd. Als ik in die tijd ergens slapeloze nachten van heb gehad dan is het wel de schooltandarts!!!

Genever in Amsterdam

http://www.de-ooievaar.nl/geneversgeschiedenis.html

Onlangs de oude geneverbrouwerij bezocht van Van Wees beknd van oud jenever en bessenjenever. De Brouwerij zit op de hoek Brouwersgracht, lijnbaansgracht in de direhoekstraat. Alleen op uitnodiging kan er een bezoek worden gebracht. Toch heel bijzonder dat vanuit de amsterdamse binnenstad alle slijterijen worden bevoorraad in heel Nederland. Ze maken daar ook parfums voor eten, esprits geheten. Ook worden er allerlei likeuren gemaakt. Een zeer bijzonder excursie als zeg ik het zelf. Het is mij gebleken dat veel alcholosische dranken hun oorsprong in Nederland hebben gehad. Jellinek is nooit blij geweest met Nederland, weet nu waarom!!

Marokkanendrama

Afgelopen woensdag in de Rode Hoed geweest in Amsterdam. Er werd een debat gevoerd over het boek van Fleur Jurgens "Het Marokkanendrama" o.l.v. Steven van Eijk. Een soms heftig debat Met professionals uit de Hulpverlening, de doelgroep zelf, maatschappelijke organisaties en ook werkgelenheidsprojecten. Het boek is zeker de moeite waard om te lezen maar is erg geschreven vanuit de nederlandse, bijna wilderiaanse, perceptie. Het debat was fel. De stichting Herstelling pleitte voor herintroductie van de ambachtsschool het het principe dat positieve aandacht  gekoppled aan vakmanschap, toewijding van werkmeesters en het bieden van een stevige structuur en grenzen veel van deze jongeren een perspectief kan bieden op de arbeidsmarkt dan wel een vervolgstap in het beroepsonderwijs. Het Marokkanendrama is een uitgave van Meulenhoff en verkrijgbaar/te bestellen op www.bol.com

familiereunie

De familiereunie van de familie Neering zal worden gehouden op zondag 2 september 2007 op speeltuincomplex de Uiver in Badhoevedorp. orgnisatie Andrxc3xa9 en Marja Neering. Nadere mededelingen volgen. Er zal een presentatie plaatsvinden van de "Neeringstamboom".

Voor de internationale USA tak van de Neeringen zie link

http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?gl=USFedCen&gst=&rank=1&gsfn=&gsln=Neering&=&_82004042__gpid=&_82004043=&_82004044=&_8000C002=&_80008002=&_80018002=&db=&ti=0&ti.si=0&gss=angs-c&ghc=10&fh=80&fsk=BEFkyYUIgAAYUAPwHw0-61