Buitensporig salaris

Dit is een ingezonden brief van Henk Bruning die vandaag is afgedrukt in Het Parool.

geld euro's

Buitensporig salaris

Wethouder Van der Burg was zijn handen in onschuld vanwege de 21 ‘topambtenaren’ die meer verdienen dan een wethouder. Hij wijst op de verworven rechten. Er is echter een ander element dat nog onvermeld blijft. Amsterdam kent een goed beleid integriteit waarbij elke ambtenaar en politicus gevraagd wordt na te gaan of zijn beslissing effectief en moreel juist is. Voor de betrokken topambtenaren geldt het dilemma: ben ik solidair met mijn stad of niet? De argumenten om niet solidair te zijn, is het eigenbelang, het arbeidscontract met de gemeente en het argument ‘het is niet mijn verantwoordelijkheid’. Het argumenten voor solidariteit zijn het besef een voorbeeldfunctie binnen de stad te  vervullen, de problemen van de stad te willen oplossen en een ‘klein’ offer brengen om aan de norm te voldoen. Het zou de 21 betrokken ambtenaren sieren als zij die voorbeeld rol op zich nemen, een afspraak maken met de wethouder om de deal te sluiten en zich daarmee verantwoordelijk te tonen voor de stad die honderden miljoenen moet bezuinigingen. Toegegeven, dat vereist durf, moed en je zelf laten zien, maar zijn dat nou precies de kwaliteiten waarop zij zijn benoemd.

Kortom, toppers, laat eens wat zien!

 

Henk Bruning, oud hoofd P&O Amsterdam

Utrechtsedwarsstraat 107

1017 WD Amsterdam

06 5515 79 16

henkbruning@me.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.