Berlijn, het slotakkoord!

Paul Neering Berlijn

Paul Neering:  1.45.26  (10km: 49,27)

Kees Schelling: 1.48.00 (10km: 49,28)

Jan Ruijter: 1.57,09 (10.km  55,47)

Kees Klaver: 2.05,16 (10 km: 58,38)

Sacha vd Ende: 2.08,25 (10 km: 57,39)

Harry vd Wal: 2.09,09 (10 km: 58,24)

Edward Neering: 2.09,53 (10 km: 56,38)

Angela vd Berg: 2.21,44 (10 km: 1.06,31)

André Neering is natuurlijk de grote afwezige in deze toch wel indrukwekkende lijst. De zaterdag voor vertrek werd Dré nog gesignaleerd in een bruin cafe aan het Rembrandtplein. Zelf geloofde hij er op dat moment nog in maar alle tekenen wezen in de richting van het grote afhaken. De symbolische nekslag die avond vertaalde zich in het moment dat André met een grote puntzak patat de avond afsloot terwijl hij vijf minuten eeder manmoedig het patataanbod had afgeslagen. Het is niet de eerste keer dat Dré moet afhaken. Ik ben even in de archieven gedoken en onderstaande foto van het wielerblad Druppel  uit 1987 behoeft geen verdere toelichting

Dré haakt af

Goed, terug naar Berlijn. Tijdens de bonte avond sprak ik met een tafelgenoot met een medische achtergrond. HIj verwonderde zich er over dat broer Paul tot zulke prestaties in staat is zeker als je dat vergelijkt met mij. Paul 92 kg tegen Edward 83 kg, Paul is twee jaar ouder en is nu 56 en Edward 54. Edward werkt met een uitgebalanceerd trainingsprogramma via TRIAS Heiloo en Paul doet niets aan inverval. Daarnaast hebben wij dezelfde genen, dezelfde vader en moeder.  Ook constateerde de medicus dat Paul er bij de start al gepijnigd uitziet, en dat onderweg (hij spreek uit ervaringen tijdens de diverse Tom Wellerlopen) de knieén van Paul tegen elkaar klotsen en dat zijn onderbenen rare omtrekkende bewegingen maken en dan nog eens die 92 kg! Na een lang gepsprek kwamen we tot een slotconclusie: Paul heeft de mazzel over een grote VO 2 max zuurstof opnamecapaciteit te beschikken. Paul was van de  984 55+ mannen de 165e! Als vergelijking Sacha vd Ende was van 443 55+ vrouwen de 165e.

Er deden 14575 mannen mee en 7370 vrouwen. De langzaamste man kwam binnen in 3.30 uur en de langzaamste vrouw in 3.35.

Berlijn muur

Over mijzelf kan ik alleen verhalen dat ik na 9 km de eerste tekenen van verval voelde. Ik lag nog op schema voor een tijd binnen de twee uur bij doorkomst van 10 km (56,38). Als snel merkte ik dat de krachten wegvloeiden terwijl ik echt goed getraind ben. Ik moet dus iets onder de leden hebben gehad.  Tot overmaat van ramp (ik had een goede stoelgang voor de start op de hotelkamer) moest ik toch poepen. Daar zat ik dan, één keer een restaurantje ingevlucht en de 2e keer op een Dixie bij een waterpost op de Kurfüsterdam. Innerlijk had ik last van de ineenstorting van het westromeinse rijk. Volgend jaar beter in Lisabon!

Edward Neering

Eén gedachte over “Berlijn, het slotakkoord!”

 1. Na Madrid, Amsterdam en Berlijn staat de volgende wereld stad klaar om ons te ontvangen. Geen onbekende stad, niet ver weg en een super mooi parcours!
  Op internet veel informatie over de halve van Parijs en ga je mee schrijf je in op eindtijd 1.uur 45min. (Alleen belangrijk voor startvak hoor!!).
  De halve marathon van Parijs is op 9maart 2014 !!
  Tijdens de halve van Amsterdam is info verkrijgbaar in de sporthal

  Gr Jan.

  http://www.semideparis.com/2013/fichier_pdf/SMP13_Parcours.pdf

  Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.