Bedrijfsvoering AZ gaat gewoon door!!

237505

xe2x80x98Bedrijfsvoering AZ gaat gewoon doorxe2x80x99

13 oktober 2009

ALKMAAR- Vanwege perikelen rondom DSB Bank en Dirk Scheringa belegde AZ dinsdag een persconferentie in het DSB Stadion. Namens de club spraken Gerrit Valk (Lid Raad van Commissarissen, rechts op de foto) en Toon Gerbrands (Directeur Algemene Zaken): xe2x80x9cRondom DSB Bank en Scheringa is veel aan de hand; bij AZ niet.xe2x80x9d

Valk opende de persconferentie door direct duidelijkheid te verschaffen omtrent de rol die Scheringa bij de club gaat spelen: xe2x80x9cHij blijft aan als voorzitter, maar zal voorlopig geen actieve rol meer spelen. In de praktijk zou dan alleen Renxc3xa9 Neelissen in het bestuur zitten. Na samenspraak tussen Scheringa en de Raad van Commissarissen is daarom besloten om Peter Verdegaal xe2x80″ een accountant – aan het bestuur toe te voegen. Zo wordt de bestuurlijke continuxc3xafteit gewaarborgd. De leiding over de club ligt vanaf nu in handen van Neelissen, Verdegaal, Toon Gerbrands en Marcel Brands.xe2x80x9d

Hoofdlijnen AZ – DSB Bank
Gerbrands koos in zijn toespraak voor transparantie. De Directeur Algemene Zaken van AZ gaf aan de hand van vier hoofdlijnen de relatie tussen zijn club en DSB Bank weer:

1. Sponsorrelatie
xe2x80x9cDe hoofdsponsorovereenkomst tussen DSB Bank en AZ loopt tot en met 30 juni 2010. Het bedrag is reeds voldaan, dus wij zullen de overeenkomst respecteren en DSB-uitingen blijven uitdragen. Als de bewindvoerder bij DSB Bank anders bepaalt, dan gaan wij daarvoor in overleg. De begroting van AZ is – met onder meer TV-gelden, opbrengsten uit merchandising, horeca-inkomsten, recettes en inkomsten vanuit de Champions League – voor dit jaar goedgekeurd en rond.xe2x80x9d

2. DSB Stadion
xe2x80x9cAZ heeft wat betreft het DSB Stadion een huurovereenkomst via DSB Vastgoed. Die overeenkomst loopt tot 2036. Het huurgeld is opgenomen in de begroting. De hypotheekverstrekker van het stadion is een andere bank dan de DSB Bank, dit in overeenstemming met de regels van de DNB. Zelfs als DSB Vastgoed het stadion verkoopt, zitten wij goed. Een verkoop breekt geen huur.xe2x80x9d

3. Uitbreiding stadion en trainingscomplex
xe2x80x9cWe zijn in gesprek met externe partijen om dit onderdeel te continueren. Zo hebben we hierover bijvoorbeeld onderhoud met de gemeente Alkmaar. Ook in de xe2x80x98oude situatiexe2x80x99 hadden we op zoek gemoeten naar externe financiers in plaats van DSB Bank, vanwege de regels van DNB.xe2x80x9d

4. Lening
xe2x80x9cWxc3xa9l heeft AZ voor een ander doeleinde een lening van 14 miljoen euro bij de DSB Bank lopen. Die lening was voor ons een voordeel om op elk gewenst moment spelers te kunnen halen. De club betaalt zodoende rente met een aflossingsverplichting. De looptijd van deze lening is tien jaar.xe2x80x9d

Doelstellingen onveranderd
xe2x80x9cDe doelstellingen van AZ blijven onveranderdxe2x80x9d, vervolgde Gerbrands zijn verhaal. xe2x80x9cWe gaan voor een plaats bij de eerste vijf in de Eredivisie en willen overwinteren in Europa. Kortgeleden hebben we een gesprek met de licentiecommissie gehad. Zowel zij als de KNVB zag geen problemen: de situatie en bedrijfsvoering van AZ gaat gewoon door.xe2x80x9d

Supporters
xe2x80x9cOnder supporters heerst naar mijn idee grote vastberadenheidxe2x80x9d, wist Gerbrands. xe2x80x9cOok de spelers weten dat winnen de beste manier is om Dirk te helpen. Uit ervaring weet ik dat er ook heel mooie sportieve dingen kunnen ontstaan uit financieel moeilijke situaties. AZ heeft slechts xc3xa9xc3xa9n link met de DSB Bank, dat is die van sponsor. Rondom DSB Bank en Scheringa is veel aan de hand; bij AZ dus niet.xe2x80x9d

AZ TV

Bekijk hier de reactie van Gerbrands op AZ TV. Later volgt op AZ TV de volledige persconferentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.