Verbeek over RKC – AZ

bron. www.az.nl

Verbeek: ‘RKC heeft het moeilijk’

Gepubliceerd op 1 maart 2013 , 14:33

ALKMAAR- Gertjan Verbeek blikte vrijdag tijdens het gebruikelijke persmoment terug op het bekersucces tegen Ajax. Daarnaast keek hij vooruit naar het belangrijke uitduel met RKC Waalwijk. Jonas Heymans maakt in Brabant zijn debuut in de wedstrijdselectie: “Donny Gorter is er even uit.”

Verbeek gaat uit van 1-1

“Gorter heeft tegen Ajax waarschijnlijk een verrekking in zijn bovenbeen opgelopen”, trapte Verbeek de bijeenkomst af. “Zoals ik het kan inschatten ligt hij er een of twee weken uit. Sowieso had hij tegen RKC vanwege een schorsing niet gespeeld. Giliano Wijnaldum gaat zondag starten als linksback. Verder spelen dezelfde tien als tegen Ajax.”
Heymans Door de afwezigheid van Gorter krijgt de Belg Jonas Heymans voor het eerst een selectieplaats toebedeeld. Verbeek: “Ik kan kiezen tussen hem en Ridgeciano Haps. Het voordeel van Heymans is dat hij zowel centraal achterin als linksback kan spelen. Haps zie ik alleen als linksback.” Naast Gorter zijn ook de geblesseerde Maarten Martens (knie) en niet wedstrijdfitte Ali Messaoud en Aron Jóhannsson niet van de partij.
Ajax “Ik heb net de samenvatting van het duel met Ajax gezien”, ging Verbeek verder. “Men zei dat AZ 74 minuten lang niet voetbalde en geen kans creëerde. Nou, ik zag op video dat het wel meeviel. Alleen al in het eerste kwartier konden we bij een goede eindpass drie keer vrij voor de keeper opduiken. Ajax had meer de bal, maar dat was onze spelstrategie. Dat we beter kunnen voetballen dan we woensdag deden, is wel duidelijk.”
Uitgelaten “De sfeer in de spelersgroep was behoorlijk uitgelaten”, zag Verbeek in de dagen na de bekerzege in Amsterdam. “Omdat we in de fysieke herstelperiode zitten, hebben we wat spelvormen gedaan. Tijdens de rondo werd er veel gelachen. Dat is prima, maar de focus moet vanaf nu op RKC.”
RKC Waalwijk “RKC is een ploeg die het moeilijk heeft”, weet Verbeek. “In de laatste zeven wedstrijden hebben ze slechts een doelpunt gemaakt. Zeker na de winterstop hebben ze een reeks mindere resultaten gehaald. Dat werkt door in het vertrouwen. Erwin Koeman heeft ook aangegeven dat het besef moet komen dat het anders moet, omdat ze anders in degradatieproblemen komen.”
Mentaliteitsverandering “Die mentaliteitsverandering moet ook tot mijn spelersgroep doordringen”, kent Verbeek ook de positie van zijn eigen elftal. “We moeten de absolute wil hebben om te winnen. Goed positiespel en kansen creëren is leuk en aardig, maar nu tellen de punten. Zeker tegen een directe concurrent als RKC. Als we niet kunnen winnen met mooi voetbal, dan maar op een andere manier. De doelstelling staat voorop: eindigen in het linkerrijtje

Edward AZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.