De Uitverkorene/ Jan van de Grond Groep

Voor wie een goede film wil zien. Op TV laatst de telefilm de Uitverkorenen gezien. Een beetje het susses en de teloorgangverhaal van de gebroeders Baan (softwarebedrijf) wonende op de "bible belt"van nedeland. Een geweldige film met schitternde hoofdrollen van Pierre Bokma en Kees Prins.

http://www.filmfocus.nl/films/19659-De-uitverkorene.html (klik op deze link voor plotinfo)

Gisteren las ik in de krant dat de film in de prijzen is gevallen. De regisseur blijkt Frank Ketelaar te zijn. Wie is Frank Ketelaar nu weer? Als oud-bezoeker van Open Jongerencentrum SmoeS in Amsterdam-Sloten denk ik direct aan Frank Ketelaar als leadzanger van de Jan van de Grond Groep. Een nederlandstalige band die in begin jaren tachtig in het kleine clubcircuit optrad. Ze hebben 1 LP gemaakt en stonden met het nummer "Jukebox"op het popdocument "Uitholling Overdwars"

Ze hebben diverse maken in Smoes opgetreden met professor Eno op de zingende zaag en Frank Ketelaar schitterde met nummers als "zomer in mijn zolder", belazerd, jukebox en asfaltbloem.

Jukebox verscheen op dus op Uitholling overdwars

You tube link Jukebox >> http://www.youtube.com/watch?v=AwARv78xrUA

4 gedachten over “De Uitverkorene/ Jan van de Grond Groep”

 1. Frank Ketelaar was de gitarist ! Frankieboy de zanger.Ik was de manager ( en Franks voorganger ) Evertslag.
  Het gehele JvdGG-archief is nog steeds bij mij,nu 700 kilometer zuidelijk van Amsterdam !

 2. Ik kan me nog herinneren dat ik in 1980 was het geloof ik een werkweek met school op een slaapboerderij had. en daar trad de Jan van de Grond groep op.
  Ik was helemaal gek op het liedje Eens maar nooit meer. had ook gelijk het singeltje gekocht en grijs gedraaid, helaas heb ik deze niet meer.
  Ik zou toch nog heel graag het liedje weer eens een keer horen maar helaas is daar nergens een mp3 van te vinden.
  Later heb ik ze nog een keer in de toenmalige Stockvishal in Arnhem zien optreden samen met Frank Boeyen en Doe maar.
  Een beetje jeugdsentiment:))

 3. op you tube staat nu het eerste nummer wat op een plaat verscheen ( uitholling overdwars) : jukebox…misschien komt er meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.