Een poortje te ver!

Het drama van AZ, ik was er bij…………

Gisteren met broer Paul naar AZ tegen Anzhi van Guus Hiddink. De wensprognose was 3-1 en het derde doelpunt in de 88e minuut. AZ zou zich dan plaatsen voor de EL. Het ging al fout bij de poort in de rechterhoek van het stadion. Ritueel is altijd dat ik samen met wie ik ga door hetzelfde poortje ga voor vak P. Op het laatste moment stapte Paul in de andere rij en verdween door het poortje naast mij. Dag bijgeloof, deze werd nu met voeten getreden. Paul is meerdere malen meegeweest en heeft in het AZstadion een ongeslagen status. Zo iemand neem je steevast mee als het bijgeloof je lief is, maar nu.. het verkeerde poortje, een basale bijgelooffout! ………..en Ja hoor, vlak voor de rust prikte Eto’o de 0-2 binnen en alle poortjes in het stadion begonnen te klapperen. In de tweede helft heb ik nog een half uur gedacht aan 2-2 maar met de 0-3 was het helemaal gedaan. De 0-5 niet meer gezien we waren gevlucht voor een komende plensbui, maar ook hier helaas. In Heiloo kletterde een wolkbreuk over ons heen en doorweekt stonden voor Tineke die ons uiteraard met open armen ontving. In de analyse was wel duidelijk dat Erik Falkenburg nog binnen dit windowframe op 31 augustus 2012 moet worden verkocht. Terug naar Sparta is een goede optie voor x80200.000,=. De AZverdediging heeft sinds het vertrek van Poulsen (Gorter) en Moisander (Reijnen) een enorme veer gelaten. Bij vier doelpunten dribbelden de gele rakkers uit Dagestan langs drie verdedigers alsof de C5 van Pancratius een slechte dag had. Maar dan het publiek met de Benside in de hoofdrol. In de 2e helft ging het hele stadion achter AZ staan ondanks het feit dat het 0-3 stond. Een geweldige sfeer, een historische nederlaaag in de 100e europese wedstrijd en als toetje in blessuretijd in 072 drijf- en zeiknat. Wat wil je nog meer? En Paul…..Tsja, daar moeten we nog even over nadenken of wij deze Ajaxied nog een keer meenemen, het was een poortje te ver!

31 augustus 2012 (nog 4 uur de tijd om Falkenburg te verkopen aan Sparta)

Edward Neering

NB: ik verheug mij natuurlijk op de wedstrijd Ajax-Real Madrid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.